Mededeling:
Onze reviews

Wizcase bevat reviews van reviewers binnen onze community die producten op basis van onafhankelijk en professioneel onderzoek hebben beoordeeld.

Eigendom

Kape Technologies PLC is de moedermaatschappij van Wizcase en eigenaar van ExpressVPN, CyberGhost, ZenMate, Private Internet Access en Intego. Mogelijk zijn er op de website reviews van deze producten te vinden.

Commissies voor verwijzingen

Wizcase bevat beoordelingen die zijn geschreven door onze experts en volgen strikte beoordelingsnormen, inclusief ethische normen, die wij hebben aangenomen. Dergelijke normen vereisen dat elke beoordeling gebaseerd is op een onafhankelijk, eerlijk en professioneel onderzoek van de recensent. Dat neemt niet weg dat we een commissie kunnen verdienen wanneer een gebruiker een actie voltooit met behulp van onze links, wat echter geen invloed heeft op de beoordeling, maar wel op de plaats op de ranglijst. Deze laatste wordt bepaald op basis van klanttevredenheid over eerdere verkopen en ontvangen vergoedingen.

Normen voor reviews

De beoordelingen die op Wizcase worden gepubliceerd, zijn geschreven door deskundigen die de producten onderzoeken volgens onze strenge beoordelingsnormen. Dergelijke normen zorgen ervoor dat elke beoordeling is gebaseerd op het onafhankelijke, professionele en eerlijke onderzoek van de recensent en dat er rekening wordt gehouden met de technische mogelijkheden en kwaliteiten van het product, samen met de commerciële waarde voor gebruikers. De ranglijsten die wij publiceren, kunnen rekening houden met de affiliate-commissies die wij verdienen voor aankopen via links op onze website.

10 beste VPN’s in 2022 (150+ VPN’s vergeleken en getest)

Kate Hawkins
Laatst bijgewerkt door Kate Hawkins op November 28, 2022

Honderden VPN’s beweren de beste te zijn, maar ze kunnen niet allemaal de snelste, veiligste en goedkoopste zijn. Om een overtuigend (en eerlijk) antwoord te krijgen, hebben mijn team en ik 157 VPN’s grondig uitgetest gedurende meer dan 3 maanden en ze gerangschikt op basis van de volgende essentiële criteria:

  • Geavanceerde beveiligings- en gegevensbeschermingsfuncties.
  • Hoge snelheden met een wereldwijd servernetwerk.
  • Kan toegang krijgen tot populaire sites (zoals Netflix en Disney+) en biedt P2P-ondersteuning.
  • Speciale, gebruiksvriendelijke apps voor Windows, Mac, Android, iOS en meer.
  • Goede waarde voor je geld, plus 24/7 klantenondersteuning.

Al met al is ExpressVPN de beste VPN in 2022, met toonaangevende beveiliging en privacy, hoge snelheden op het wereldwijde netwerk en meer. Daarnaast kun je ExpressVPN volledig risicovrij uitproberen!

Test ExpressVPN nu risicovrij uit!

Beknopte gids: de beste VPN’s in 2022

  1. ExpressVPN — beste VPN in 2022 met uitstekende snelheden, geavanceerde privacy en beveiligingsfuncties en 3000+ servers voor streaming en torrenting. Je kunt ExpressVPN vandaag risicovrij uitproberen!
  2. CyberGhost — betaalde VPN voor snel streamen en veilige torrenting voor desktopgebruikers, maar mobiele apps voor Android en iOS zijn meer gelimiteerd.
  3. Private Internet Access — beste voor geavanceerde gebruikers dankzij de aanpasbare netwerk-, privacy- en beveiligingsinstellingen, maar gevestigd in de Verenigde Staten.
  4. PrivateVPN — veilige VPN met een strikt geen logsbeleid (de dienst werkt zelfs in China!), maar heeft een klein netwerk van slechts 200+ servers.
  5. IPVanish — biedt onbeperkte apparaatverbindingen en is eigenaar van al hun servers, maar is gevestigd in de VS, een lidstaat van de 5 Eyes-alliantie.

Plus 5 extra geweldige VPN’s die de lijst gehaald hebben! Ga hier naartoe om meer te lezen.

Probeer ExpressVPN vandaag risicovrij uit!

10 beste VPN’s in 2022 (150+ VPN’s vergeleken en getest)

1. ExpressVPN – beste VPN voor privacy en beveiliging met krachtige beschermingsmaatregelen

Kort overzicht: resultaten van ExpressVPN

Snelheid Uitstekend – hoge snelheden en onbeperkte bandbreedte voor snelle streaming, torrenting en gaming
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, TrustedServer-technologie, automatische kill switch, split-tunneling en geen datalekken (zoals IP-adressen)
Privacy Strikt – gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, buiten de allianties 5/9/14 Eyes en gegarandeerd geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook en routers
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime en meer
Torrenting Wordt ondersteund – wereldwijd netwerk met meer dan 3000 servers die allemaal ondersteuning voor P2P bieden
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 30
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen kill switch voor de iOS-app
Beste prijs €6.71 per maand (abonnement: 15 maanden)

Probeer ExpressVPN zonder risico!

Ontvang deals voor Black Friday en Cyber Monday van ExpressVPN! ExpressVPN heeft zijn prijzen een beperkte tijd verlaagd naar een krankzinnige €6.71 per maand met het 1-jarige abonnement (je kunt tot 49% besparen) + krijg 3 extra maanden gratis! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

ExpressVPN is de beste keuze als je op zoek bent naar een zeer veilige VPN die de beste versleuteling en functies voor privacybescherming biedt. Je hebt volledige online vrijheid omdat je firewalls, censuur en andere online beperkingen kunt omzeilen. ExpressVPN is een van de weinige VPN’s die nog steeds in China werkt en de strenge wetgeving voor internetgebruik van de overheid kan omzeilen!

ExpressVPN heeft de volgende beveiligings- en privacyfuncties:

  • 256-bit AES-versleuteling en een 4096-RSA-sleutel, waarmee de versleutelde tunnel opgezet en geverifieerd wordt.
  • Een kill switch die automatisch je internet blokkeert totdat je veilig verbonden bent met een server.
  • TrustedServer-technologie, op RAM gebaseerde servers die automatisch alle gegevens wissen tijdens elke geplande herstart.
  • Een extern gecontroleerd geen logsbeleid en daarnaast probeerden de Turkse autoriteiten gebruikersgegevens van ExpressVPN te verzamelen door servers fysiek in beslag te nemen en vonden niks.
  • IP-, DNS- en WebRTC-lekbescherming om je gegevens te beschermen.
Schermafbeelding van ExpressVPN die een IP-, WebRTC- en DNS-lektest heeft doorstaan terwijl deze is verbonden met een server in de VS
ExpressVPN biedt ingebouwde bescherming tegen datalekken die je echte IP-adres veilig maskeert

Ik vind het fijn dat alle 3000+ ExpressVPN-servers torrenting en streaming ondersteunen en ik behaalde hoge snelheden ongeacht de ExpressVPN-server waarmee ik verbond. Ik voerde snelheidstests uit op meerdere servers in de VS, het VK, Duitsland en Australië. Downloadsnelheden waren consistent hoog en daalden slechts met 16-25% vergeleken met mijn basissnelheid op alle locaties.

De snelheden van ExpressVPN zijn consistent snel op alle servers

Ik ervoer geen problemen met torrenting van grote bestanden, online games spelen of streamen van series en films in Ultra HD. Mijn collega’s en ik konden op meerdere verschillende servers het volgende streamen:

Netflix (VS, VK, Japan en meer) Disney+ Hulu Amazon Prime Video HBO Max BBC iPlayer
CBS All Access Hotstar Showtime DAZN ESPN Paramount+
Peacock Discovery+ fuboTV Sling TV YouTube TV …en meer!

Je kunt ExpressVPN niet rechtstreeks installeren op alle apparaten, maar je kunt de MediaStreamer-functie van ExpressVPN gebruiken. Dit is een DNS-dienst waarmee je de VPN op bijna alle apparaten kunt uitvoeren waar je handmatig netwerkinstellingen kunt invoeren. Ik vond de configuratie erg eenvoudig, waarbij ik dit uittestte op mijn PS4 en Netflix succesvol kon streamen zonder problemen.

Op het gebied van bruikbaarheid is ExpressVPN ideaal voor zowel beginners als geavanceerde VPN-gebruikers. De interface is eenvoudig en makkelijk om te gebruiken, met Nederlandse apps voor meerdere platformen. De installatie en configuratie nam minder dan een minuut in beslag, zodat ik bijna direct verbinding kon maken. De browserextensies van ExpressVPN geven je daarnaast volledige controle over de VPN-app via je browser, wat door geen enkele andere VPN-app geboden wordt.

De abonnementen van ExpressVPN beginnen vanaf €6.71 per maand (abonnement: 15 maanden). Je kunt de standaard betalingsopties gebruiken, zoals betaalpas en creditcards of PayPal, maar als je de voorkeur geeft aan een anonieme optie, dan kun je ook voor Bitcoin kiezen.

Alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat je ExpressVPN risicovrij kunt uitproberen. Dit is een terugbetalingsbeleid ‘zonder vragen’, dus je hoeft geen reden op te geven als je van gedachten verandert. Ik heb dit zelf uitgetest en het was makkelijk om mijn geld terug te krijgen. Men probeerde me niet over te halen om te blijven en mijn verzoek werd direct verwerkt. Binnen 5 dagen ontving ik een volledige terugbetaling.

Probeer ExpressVPN zonder risico!

Lees de gedetailleerde ExpressVPN-review voor uitgebreide testresultaten op het gebied van snelheid, beveiliging, gebruikerservaring en meer.

2. CyberGhost – beste VPN voor snelle streaming en veilige torrenting via gespecialiseerde servers

Kort overzicht: resultaten van CyberGhost

Snelheid Goed – geoptimaliseerde servers voor snelle torrenting en streaming in HD
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch, geen datalekken en ingebouwde advertentieblokkering
Privacy Strikt – gevestigd in Roemenië (buiten de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV en Amazon Fire Stick
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime en meer
Torrenting Wordt ondersteund – geoptimaliseerde servers voor veilige P2P-activiteiten
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 7
Geld-terug-garantie 45 dagen
Kleine nadelen De iOS-app biedt geen advertentieblokkering en split-tunneling
Geen geoptimaliseerde P2P-servers beschikbaar via de iOS- of Android-app
Beste prijs €2.03 per maand (abonnement: 2 jaar)

Probeer CyberGhost 45 dagen gratis!

Ontvang deals voor Black Friday en Cyber Monday van CyberGhost! Je kunt een abonnement afsluiten bij CyberGhost vanaf slechts €2.03 per maand + krijg 4 maanden gratis met het 2-jarige abonnement (bespaar tot 83%)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

CyberGhost biedt eenvoudige streaming en torrenting dankzij meerdere geoptimaliseerde servers. Alle geoptimaliseerde servers zijn automatisch geconfigureerd om de hoogste snelheden te bieden en de beste prestaties te leveren. Je hoeft dus geen handmatige instellingen te selecteren en je kunt meteen verbinding maken.

Je kunt de CyberGhost-servers voor streaming vinden door in de app op het tabblad ‘voor streaming’ te klikken. Elke server is voor een specifieke streamingdienst geoptimaliseerd. Daarom ben je altijd verzekerd van een verbinding die werkt. Persoonlijk vind ik dit een geweldige functie. Bij veel VPN’s die ik heb getest, moest ik meerdere keren verbinding maken om een server te vinden die werkte. Bij CyberGhost is dit niet het geval omdat de provider alleen servers toont die gegarandeerd werken.

Schermafbeelding van de geoptimaliseerde servers van CyberGhost VPN die streamingplatforms zoals Netflix, Sling TV en Amazon Prime deblokkeren
Met CyberGhost is het eenvoudig om de juiste server voor de gewenste streamingdienst te kiezen

Ik heb zelf de geoptimaliseerde servers voor Netflix VS, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en HBO getest. In alle gevallen kon ik met succes verbinding maken. De gemiddelde snelheden waren tussen de 28 en 30 Mbps, waardoor ik de video’s snel in Ultra HD kon streamen.

Met CyberGhost kon ik vanaf mijn locatie in het VK eenvoudig toegang tot Netflix VS krijgen

De volledige lijst met geoptimaliseerde servers biedt je toegang tot de populairste streamingdiensten zoals Netflix VK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN+, Sling TV, Crunchyroll en een aantal kleinere services zoals Yle.

Je kunt op een vergelijkbare manier verbinding met de geoptimaliseerde servers voor torrenting maken. Door op het tabblad ‘voor torrenting’ (‘voor downloaden’ in de Mac- en iOS-app) te klikken, wordt er een lijst getoond met servers die P2P-bestandsdeling en Bittorrent ondersteunen. Ik heb de server in België geselecteerd omdat dit de dichtstbijzijnde server met een laag aantal gebruikers en een lage percentage belasting was. Al deze factoren zorgen ervoor dat je gebruik van hogere snelheden kunt maken. Dit bleek inderdaad het geval en ik kon een bestand met een grootte van 2 GB in minder dan 9 minuten downloaden.

Screenshot van de geoptimaliseerde servers van CyberGhost VPN voor downloaden en torrents
Snelle servers hebben een laag percentage belasting, weinig verbonden gebruikers en bevinden zich dicht bij je fysieke locatie

Maar op het gebied van torrenting gaat het niet alleen om hoge snelheden. Vooral als je in een land woont waar P2P-activiteiten beperkt of verboden zijn, is het van cruciaal belang dat de provider krachtige beveiligingsfuncties en privacybescherming biedt. Op deze gebieden levert CyberGhost uitstekende prestaties. Je online activiteiten worden beschermd met 256-bits AES encryptie en de provider slaat gegarandeerd geen logs op. Deze versleuteling is de beste die er momenteel beschikbaar is en overheden van over de hele wereld maken gebruik van dit type encryptie. In de app kun je ook instellingen selecteren om advertenties, trackers en malware te blokkeren. Dit is vooral handig als je torrent-websites gebruikt.

Daarnaast biedt CyberGhost een automatische kill switch. Deze functie voorkomt dat je IP-adres en persoonlijke gegevens zichtbaar kunnen worden als de VPN-verbinding onstabiel wordt. Toch zou ik het een voordeel vinden als de provider meer specifieke functies voor torrenting zou toevoegen. De iOS- en Android-apps van ExpressVPN bieden bijvoorbeeld ondersteuning voor torrenting, maar via de mobiele apps van CyberGhost kun je geen verbinding maken met servers die voor torrenting zijn geoptimaliseerd.

CyberGhost is met name geschikt voor gebruikers die een desktop met Windows, Mac of Linux hebben omdat deze speciale apps op het gebied van streaming en torrenting betere prestaties dan andere providers bieden. De prijs van €2.03 per maand (abonnement: 2 jaar) is al zeer voordelig, maar je kunt nog meer korting krijgen als je naar deze verborgen pagina met coupons gaat! Maak je geen zorgen als je niet meteen een langdurig abonnement wilt afsluiten. Dankzij de geld-terug-garantie van 45 dagen kun je elke functie die CyberGhost biedt eerst uitproberen. Als je niet tevreden bent of de service om een andere reden niet wilt blijven gebruiken, kun je contact met de klantenservice opnemen om een volledige terugbetaling aan te vragen. Het is een groot voordeel dat je geen reden voor de annulering hoeft te geven.

Probeer CyberGhost 45 dagen gratis!

Als je meer informatie nodig hebt voordat je een beslissing neemt, kun je voor een uitgebreide analyse van de snelheden, privacybescherming, beveiliging en meer functies de volledige CyberGhost-review lezen.

3. Private Internet Access (PIA) – beste VPN voor ervaren gebruikers vanwege aanpasbare beveiligingsinstellingen

Kort overzicht: resultaten van PIA

Snelheid Gemiddeld – snelheden variëren op basis van de serverlocatie
Beveiliging Geavanceerd – versleuteling van militair niveau, kill switch, bescherming tegen datalekken en blokkering van advertenties, trackers en malware
Privacy Strikt – Een bewezen geen logsbeleid gecontroleerd door Deloitte
Speciale apps voor De meeste veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac en Linux
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access en meer
Torrenting Wordt ondersteund – het gehele netwerk met meer dan 34400 servers ondersteunt P2P
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Niet elke server kan Netflix VS of Hulu deblokkeren
De iOS-app biedt geen advertentieblokkering en OpenVPN-protocol
Beste prijs €1.85 per maand (abonnement: 2 jaar)

Probeer PIA 30 dagen gratis!

Ontvang deals voor Black Friday en Cyber Monday van PIA! Je kunt een abonnement afsluiten bij PIA vanaf slechts €1.85 per maand + krijg 4 maanden gratis met het 2-jarige abonnement (bespaar tot 82%)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

Private Internet Access (PIA) biedt geavanceerde privacy- en beveiligingsfuncties die je aan je eigen wensen kunt aanpassen. De speciale Android-, iPhone-, Windows- en Mac-apps bevatten veel verschillende opties die je kunt wijzigen.

Je kunt bijvoorbeeld uit verschillende soorten versleuteling kiezen: AES-128, AES-256 of helemaal geen versleuteling (hoewel je inloggegevens nog steeds versleuteld zijn en ook je IP-adres verborgen blijft). Het is aanbevolen om AES-256 encryptie te kiezen omdat deze soort versleuteling nagenoeg onmogelijk ontcijferd kan worden. Toch is het een voordeel dat je de mogelijkheid hebt om een lager versleutelingsniveau en hogere snelheden te selecteren. Het is zeer bijzonder dat je zelfs controle over de handshake-codering hebt. Deze versleuteling wordt gebruikt om een veilige verbinding met PIA tot stand te brengen. Je hebt in totaal 6 opties, waaronder RSA en ECC.

Schermafbeelding van VPN voor privé-internettoegang en de bijbehorende app voor Mac met de aanpassingsopties van het tabblad Verbinding
De speciale app van PIA biedt aanpasbare opties die geen enkele andere VPN biedt

Als privacy zeer belangrijk voor je is, vind je het waarschijnlijk zorgelijk dat het hoofdkantoor van PIA zich in de Verenigde Staten bevindt. De VS is een van de oprichters van de 5 Eyes. Dit zijn vijf landen die onderling inlichtingen uitwisselen. In eerste instantie vond ik dit zorgwekkend, maar ik was gerustgesteld toen ik ontdekte dat PIA gegarandeerd geen logs opslaat (vergelijkbaar met ExpressVPN).

In het verleden heeft de Russische overheid servers van PIA onderzocht, maar het was onmogelijk om gebruikersgegevens te verkrijgen. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat het strikte beleid zonder opslag van logs wordt nageleefd. Kort na deze gebeurtenis heeft Rusland een nieuwe wet aangenomen die elke VPN-provider verplicht om logboeken met dataverkeer te bewaren. Meteen daarna zijn alle servers van PIA uit dit land verwijderd. Ik vind het zeer geruststellend dat PIA enorm veel heeft gedaan om de gegevens van klanten te beschermen.

Gelukkig hoef je de bewering van PIA over een uitstekend geen logsbeleid niet alleen van hen aan te nemen. De VPN is recent onderworpen aan een controle door een externe partij, Deloitte genaamd, wat een van de ‘Big Four’-ondernemingen is die een beleid zoals die van PIA valideert. Deloitte gaf PIA geweldige scores en verzekerde dat hun geen logsbeleid legitiem was en dat geen gebruikerslogs bijgehouden werden.

Screenshot van de website van Private Internet Access VPN met een blogpost waarin de reden achter pia's terugtrekking uit Rusland wordt beschreven

PIA heeft een transparante verklaring gegeven over het besluit om zich uit Rusland terug te trekken

Omdat PIA zeer veel waarde aan privacy hecht, is het een goede optie voor anoniem browsen (de VPN is compatibel met Tor) en veilige torrenting. Elke server biedt ondersteuning voor P2P-bestandsuitwisseling en het gebruik van BitTorrent en ik vind het zeer handig dat deze opties niet beperkt tot specifieke servers zijn.

Helaas levert PIA op het gebied van streaming minder goede prestaties. Het duurde extreem lang om content van Hulu te laden en ik kon alleen verbinding met de servers West, Florida, New York City en Washington DC maken. Verder had de VPN moeite om Netflix VS te deblokkeren en alleen de servers Chicago, East, New York City en Washington DC werkten. De snelheden waren laag en het duurde een paar minuten voordat de streamingkwaliteit naar HD overschakelde.

PIA is niet de beste VPN voor Netflix VS, maar de servers kunnen Netflix in 5 andere landen deblokkeren (zoals het VK en Canada)

PIA kon echter eenvoudig content van Netflix VK, Canada, Australië, Frankrijk en Japan deblokkeren. Ook kon ik content van Disney+ (via alle Amerikaanse servers), Amazon Prime Video (via alle Amerikaanse en Britse servers) en BBC iPlayer (via alle Britse servers) streamen. In alle gevallen waren de snelheden hoog en kon ik na slechts enkele seconden bufferen video’s in HD-kwaliteit bekijken.

Ik wil je sterk aanraden om voor PIA te kiezen als je op zoek bent naar een premium VPN die je volledige controle over je privacy- en beveiligingsinstellingen biedt. Je kunt PIA proberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Als je binnen 30 dagen annuleert, kun je een volledige terugbetaling aanvragen. Vergeet niet om de actuele kortingscodes te bekijken omdat je soms tot wel 76% korting kunt krijgen!

Probeer PIA 30 dagen gratis!

Als je nog niet zeker weet of PIA de juiste VPN voor jou is, kun je de volledige PIA-review met uitgebreide testresultaten lezen.

4. PrivateVPN – eenvoudige VPN met betrouwbare servers om wereldwijde content te deblokkeren (zelfs in China)

Kort overzicht: resultaten van PrivateVPN

Snelheid Goed – de snelheden zijn hoog genoeg om zonder problemen te browsen, streamen en torrenten
Beveiliging Geavanceerd – versleuteling van militair niveau, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in Zweden (binnen de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en Android TV
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, Sling TV, CBS All Access en meer
Torrenting Wordt ondersteund – het volledige servernetwerk biedt ondersteuning voor P2P-activiteiten
Klantenservice Reageert langzaam via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen De iOS-app biedt geen kill switch
Geen browserextensies beschikbaar
Live chat is niet altijd beschikbaar
Beste prijs €1.90 per maand (abonnement: 36 maanden)

Probeer PrivateVPN 30 dagen gratis!

PrivateVPN is een VPN die goede prestaties levert, maar in eerste instantie was ik vanwege het kleine netwerk met slechts 200 servers erg sceptisch. Als een VPN een klein netwerk heeft, is de kans groot dat de servers overbelast zijn (dit betekent dat je lagere snelheden ervaart) en websites met beperkte content niet altijd kunnen worden gedeblokkeerd. Tijdens het testen van PrivateVPN was ik aangenaam verrast toen ik ontdekte dat mijn aanvankelijke zorgen onnodig bleken.

Je kunt kiezen uit meer dan 7000 verschillende IP-adressen, waardoor de snelheden niet laag en de servers nooit overbelast zijn. Ik zou het een voordeel vinden als er meer servers aan het netwerk zouden worden toegevoegd, maar ik heb tijdens de tests geen problemen, zoals lage snelheden of verbindingsproblemen ervaren. Ik was zelfs behoorlijk tevreden over de algehele prestaties en de servers in Toronto en Hongkong werken zelfs in China!

Ook kunnen de servers van PrivateVPN in 19 landen Netflix deblokkeren. Dat is het grootste aantal landen van alle VPN’s die ik heb getest. Dit omvat Netflix VS, VK, Canada, Australië, Frankrijk, Brazilië en Zweden. Ik kon Stranger Things in HD bekijken en het programma werd steeds binnen 3 seconden geladen.

De geoptimaliseerde servers van PrivateVPN kunnen de blokkades voor Netflix-content omzeilen

De app bevat een volledige lijst met alle streamingdiensten die de provider kan deblokkeren. Je hoeft alleen maar op ‘locatie kiezen’ te klikken om de lijst te openen. De lijst bevat populaire websites zoals Hulu en HBO, maar ook minder bekende services zoals Yle en SonyLiv.

Schermafbeelding van de Mac-app van PrivateVPN met een lijst met geoptimaliseerde servers voor streaming
PrivateVPN biedt geoptimaliseerde servers voor veel verschillende streamingdiensten

Torrenting wordt op het hele servernetwerk ondersteund. Het is dus niet nodig om verbinding met specifieke servers te maken. Je bent altijd volledig anoniem omdat PrivateVPN versleuteling van militair niveau gebruikt en je online activiteiten niet opslaat. Voor extra beveiliging kun je in de app naar het tabblad ‘connection guard’ gaan en IPv6-lekbescherming en de kill switch inschakelen. Toen ik beide functies testte, heb ik geen lekken gevonden en de kill switch werkte perfect. Ik vond het echter een nadeel dat de kill switch alleen voor Android, Windows en Mac beschikbaar is. Als je een iOS-apparaat hebt, kun je deze functie niet gebruiken.

Ik ben er ook achter gekomen dat het klantenserviceteam van PrivateVPN in vergelijking met de meeste andere premium VPN’s traag reageert. Ik wilde een aantal vragen over bepaalde functies stellen en was de eerste in de wachtrij. Toch duurde het vijf minuten voordat ik met een medewerker kon chatten. Ik had dus geluk dat ik geen dringende technische problemen ervaarde! Een paar minuten later had ik nog een vraag, maar toen was de optie om contact op te nemen via de live chat verdwenen. Ik had alleen de mogelijkheid om een online formulier in te vullen en op een antwoord per e-mail te wachten (8 minuten later kreeg ik een uitgebreid antwoord).

Hoewel ik behoorlijk onder de indruk van de prestaties van PrivateVPN was, kan de provider nog niet met de 5 beste VPN’s concurreren. Maar je kunt het best bepalen of dit de juiste VPN voor jou is door de provider zelf te testen. Voor elk abonnement geldt een geld-terug-garantie van 30 dagen. Daarom kun je PrivateVPN altijd 30 dagen zonder enig risico uitproberen. Als je een kortingsbon gebruikt, kun je een nog betere deal krijgen en tot 65% korting op de volledige prijs krijgen! Als je de service niet wilt blijven gebruiken, kun je eenvoudig contact met het klantenserviceteam opnemen om een volledige terugbetaling aan te vragen.

Probeer PrivateVPN 30 dagen gratis!

Voor meer informatie kun je de volledige PrivateVPN-review met een uitgebreid overzicht van de beveiligings- en privacyfuncties, servers, gebruikerservaring en meer lezen.

5. IPVanish – degelijke beveiligingsfuncties en een goede optie voor torrenting dankzij de gratis SOCKS5-proxy

Kort overzicht: resultaten van IPVanish

Snelheid Goed – hoge snelheden voor torrenting en standaard online activiteiten
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in de VS (binnen de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor De meeste veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV en Amazon Fire Stick
Deblokkeert gegarandeerd De meeste populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en meer
Torrenting Wordt ondersteund – elke server ondersteunt torrenting en de SOCKS5-proxy is gratis beschikbaar
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, telefoon, e-mail en het online formulier
Apparaatverbindingen
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Niet mogelijk om met cryptovaluta te betalen
Kan Netflix niet op een betrouwbare manier deblokkeren
Geen blokkering van advertenties, malware en trackers
Beste prijs $2.50 per maand (abonnement: 2 jaar)

Probeer IPVanish 30 dagen gratis!

Ontvang deals voor Black Friday en Cyber Monday van IPVanish! IPVanish heeft zijn prijzen een beperkte tijd verlaagd naar een krankzinnige $2.50 per maand met het 2-jarige abonnement (je kunt tot 77% besparen)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

IPVanish is een goede optie als je een VPN nodig hebt voor torrenting of wanneer je online meer privacybescherming wilt. Je krijgt een onbeperkte bandbreedte voor hoge snelheden en je online activiteiten worden altijd versleuteld en beschermd omdat er gegarandeerd geen logs worden opgeslagen. Als je in het buitenland bent, kan deze provider je echter geen toegang tot geblokkeerde content bieden. Als je streamingdiensten zoals Netflix wilt ontgrendelen, wil ik je aanraden om in plaats daarvan voor ExpressVPN te kiezen.

Tijdens het uitvoeren van de tests heb ik verbinding met servers in Zwitserland, Zweden en Spanje gemaakt om BitTorrent-bestanden te downloaden. De snelheden voor torrenting waren uitstekend en de verbinding was voortdurend stabiel. Ik heb ook de gratis SOCKS5-proxy getest die bij elk abonnement is inbegrepen. De proxy biedt extra snelheid en anonimiteit, maar zorgt er niet voor dat je verkeer wordt versleuteld. Ik wil je sterk aanraden om deze optie in combinatie met de VPN te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het risico kleiner is dat je wordt gehackt of je apparaat met virussen en malware wordt geïnfecteerd.

Schermafbeelding van de gratis SOCKS5-proxyserverreferenties van IPVanish op de website
IPVanish is een van de weinige VPN’s die een gratis SOCKS5-proxy voor torrenting biedt

Alle online activiteiten worden beschermd door 256-bits AES encryptie van militair niveau en een beleid waarin wordt vermeld dat er gegarandeerd geen logs worden opgeslagen. Hoewel de service in de VS is gevestigd (en onder de jurisdictie van de inlichtingenalliantie 5 Eyes valt), worden je browsegeschiedenis en persoonlijke gegevens nooit bijgehouden, verzameld of geregistreerd. Dit betekent dat IPVanish geen gegevens kan delen, zelfs als de overheid een verzoek om gebruikersinformatie indient.

Ondanks de hoge snelheden en krachtige beveiligingsmaatregelen is dit niet een van de beste VPN’s voor streaming. Toen ik content van Netflix VS wilde openen, moest ik twee keer naar een andere server overschakelen voordat ik Stranger Things kon kijken (de servers New York en Chicago werkten niet, maar Boston wel). Als je op zoek bent naar een VPN om beperkte content te deblokkeren, is ExpressVPN een betere keuze voor eenvoudige en snelle streaming.

In vergelijking met andere providers zijn de prijzen van IPVanish gemiddeld, maar je kunt een coupon gebruiken om maar liefst 73% op de volledige prijs te besparen! Als je niet zeker weet of je een abonnement wilt afsluiten, hoef je nog niet meteen te beslissen. Je kunt IPVanish eenvoudig uitproberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Als je de service niet wilt blijven gebruiken, hoef je niet eens contact met een medewerker op te nemen. Je hoeft alleen maar naar de website te gaan om op je account in te loggen en je abonnement te annuleren. Vervolgens zal je terugbetaling automatisch worden verwerkt.

Probeer IPVanish 30 dagen gratis!

Lees de volledige IPVanish-review voor meer informatie over de snelheid, servers, beveiliging en meer.

6. Proton VPN – ingebouwde Tor-ondersteuning om je activiteiten privé te houden

Kort overzicht: resultaten Proton VPN

Snelheid Goed – betrouwbaar snel voor streamen, torrenting en surfen
Beveiliging Geavanceerd – 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Klein – een netwerk van 1700+ servers in 63 landen
Privacy Strikt – gevestigd in Zwitserland (buiten de 5/9/14 Eyes) met een gecontroleerd geen logsbeleid
Native apps voor: Meeste hoofdapparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en geselecteerde routers (DD-WRT, AsusWRT en Tomato)
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen – Netflix, Disney+, HBO Max en meer
Torrenting Ondersteund – elke server ondersteunt torrenting
Klantenondersteuning Snelle reactie via live chat, e-mailtickets en online formulier
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Live chat is niet 24/7
Werkt niet in China
Geld-terug-garantie geeft niet een volledige terugbetaling
Beste prijs €3.99 per maand (abonnement: 2 jaar)

Bescherm je apparaten met Proton VPN

Proton VPN zorgt ervoor dat je online activiteiten anoniem zijn met de geoptimaliseerde serververbindingen en infrastructuur. Uniek voor Proton VPN is de optie om te verbinden met het Tor-netwerk zonder de Tor-browser te downloaden. Je krijgt de anonimiteit van Tor, plus de versleuteling van een VPN-verbinding. Ik ontdekte dat het gebruik van Proton VPN met Tor mijn verbindingen niet zoveel vertraagde als tijdens het gebruik van Tor zelf.

Afgezien van Tor biedt Proton VPN Secure Core-servers die fungeren als een multi-hopfunctie. Deze leiden je verbinding om door 2 servers, met de eerste in een privacyvriendelijk land zoals Zwitserland, wat ervoor zorgt dat je gegevens privé blijven, zelfs als een volgende server blootgesteld wordt. Hoewel dit mijn snelheden aanzienlijk verlaagde (met bijna 95%), zijn deze servers ideaal als je veel waarde hecht aan je privacy.

Tijdens het gebruik van de normale servers biedt Proton VPN snelheden die hoog genoeg zijn voor activiteiten zonder vertragingen. Mijn snelheden daalden niet meer dan 40%, zelfs toen ik met verafgelegen servers verbond, waardoor ik mijn favoriete series zonder problemen kon kijken. Proton VPN wordt ondersteund door een servernetwerk van 10 Gbps om de snelheden zo hoog mogelijk te houden.

Screenshot van Proton VPN verbonden met een Britse server met A Star is Born op BBC iPlayer.
Streamen op BBC iPlayer was makkelijk met de snelle servers van Proton VPN

Proton VPN kon toegang krijgen tot de volgende streamingdiensten:

Netflix Disney+ Hulu Amazon Prime Video
BBC iPlayer ESPN HBO Max …en meer!

Proton VPN ondersteunt ook bestanden delen via P2P op meerdere geoptimaliseerde servers, wat ik uittestte door een bestand van 2 GB te downloaden, wat minder dan 5 minuten in beslag nam. Proton VPN ondersteunt echter geen port forwarding, dus uploaden zal mogelijk langzamer zijn.

Om je te beschermen heeft Proton VPN:

  • 256-bit AES-versleuteling op elke verbinding.
  • Een kill switch om je online activiteiten te allen tijde anoniem te houden.
  • Secure Core-servers leiden je verkeer om door 2 servers voor extra beveiliging en anonimiteit.
  • Een strikt geen logsbeleid, welke onafhankelijk gecontroleerd is.
  • Hoofdkantoor in Zwitserland, buiten landen van de Eyes-alliantie.

De VPN ondersteunt verschillende verbindingsprotocollen, waaronder WireGuard, OpenVPN en IKEv2/IPSec (niet beschikbaar op Windows-apparaten). Ik koos het WireGuard-protocol om mijn snelheden hoog en mijn verbinding betrouwbaar te houden.

Proton VPN biedt helaas geen 24/7 live chat, wat frustrerend is als je een dringende vraag hebt. 24/7 e-mailtickets zijn echter wel beschikbaar en er werd sneller gereageerd dan ik verwacht had. Ik ontving reacties op mijn e-mails in minder dan 24 uur.

Als je Proton VPN zelf uit wilt testen, dan zijn abonnementen beschikbaar vanaf €3.99/maand (abonnement: 2 jaar). Proton VPN heeft ook een gratis versie welke erg beperkt is, maar dit is een goede manier om de dienst eerst uit te proberen. Ondanks dat er een geld-terug-garantie van 30 dagen is, zal je niet noodzakelijk een volledige terugbetaling krijgen. In plaats daarvan krijg je een volledige terugbetaling voor de resterende tijd van je abonnement, niet het volledige bedrag.

Ontvang deals voor Black Friday en Cyber Monday van Proton VPN! Je kunt een abonnement afsluiten bij Proton VPN vanaf slechts $3.99 per maand + krijg 6 maanden gratis met het 2-jarige abonnement (bespaar tot 50%)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

Probeer Proton VPN risicovrij uit!

Bekijk de uitgebreide review van Proton VPN voor meer informatie over de servers, snelheden, beveiliging en meer.

7. PureVPN – kwantumbestendige encryptiesleutels beschermen je gegevens volledig

Kort overzicht: resultaten PureVPN

Snelheid Gemiddeld — solide snelheden, maar hoge ping op verafgelegen servers
Beveiliging Geavanceerd — 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Groot – een netwerk van 6500+ servers in 78 landen
Privacy Uitstekend – gevestigd op de Britse Maagdeneilanden (buiten de 5/9/14 Eyes) en onafhankelijke privacycontrole
Native apps voor: Meeste populaire apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac en Linux
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen – Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en meer
Torrenting Ondersteund maar beperkt – minder dan de helft van de PureVPN-servers ondersteunt torrenting, merkbare gaten
Klantenondersteuning Snelle reacties via 24/7 live chat, online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 31 dagen
Kleine nadelen Hoge ping en langzame snelheden op virtuele servers
DDoS-bescherming en port forwarding alleen beschikbaar voor meerprijs
E-mailtickets zijn onbetrouwbaar
Beste prijs $1.41 per maand (abonnement: 5 jaar)

Beveilig je netwerk met PureVPN

De kwantumbestendige versleuteling van PureVPN beschermt je tegen de nieuwste bedreigingen. Nu kwantumcomputing steeds populairder wordt, worden de risico’s voor je gegevensbescherming ook groter. Door kwantumbestendige versleuteling te implementeren, denkt PureVPN aan je toekomstige bescherming. Dit geeft me gemoedsrust dat ik PureVPN kan blijven gebruiken tijdens nieuwe technologische ontwikkelingen en een hoog beveiligingsniveau behouden.

Alle 6500+ servers van PureVPN worden ondersteund door:

  • Toonaangevende versleuteling volgens militaire normen.
  • Een kill switch voor de apps van elk ondersteund platform.
  • Een strikt geen logsbeleid om je persoonsgegevens te beschermen.
  • Bescherming tegen IPv4-, IPv6-, DNS- en WebRTC-lekken.
Screenshot van een ipleak.net-test die nul lekken toont met PureVPN verbonden met een Amerikaanse server.
PureVPN beschermde mijn persoonsgegevens eenvoudig met de versleutelde tunnel

PureVPN biedt ook split tunneling en port forwarding, extra functies die je meer controle geven over je VPN-verbinding. Ik vond vooral split tunneling handig voor het versleutelen van mijn internetbankieren terwijl ik streamde op mijn lokale accounts, terwijl port forwarding me hielp om torrentingsnelheden te verbeteren.

Op het gebied van algehele snelheden heeft PureVPN geen aanzienlijke impact op snelheden, zelfs bij verafgelegen serververbindingen. Mijn snelheden daalden gemiddeld met zo’n 20%, wat verrassend weinig is voor een goedkope VPN (abonnementen beginnen vanaf $1.41 per maand (abonnement: 5 jaar). Ik raad aan om WireGuard te gebruiken om je snelheden betrouwbaar snel te houden wanneer je toegang krijgt tot:

Netflix Hulu BBC iPlayer
Amazon Prime Video HBO Max …en meer!

Ik was een beetje teleurgesteld dat PureVPN torrenting mogelijk maakt op slechts minder dan de helft van de 6500+ servers. Er zijn merkbare gaten in P2P-dekking en er zijn locaties die helemaal geen torrentingservers hebben. Hoewel ik makkelijk met een nabijgelegen P2P-server kon verbinden, kun je problemen ervaren als er geen lokale zijn, waaronder overbelasting en langzame downloads. Regio’s zoals Afrika, Azië en Oceanië hebben een erg beperkt aantal P2P-verbindingen in de buurt.

PureVPN heeft een uitstekende 24/7 live chat, waar je toegang tot kunt krijgen via de website en app. Dit maakte het erg makkelijk om te verbinden met een ondersteuningsmedewerker die altijd snel en grondig reageerde op mijn vragen. Ik ontving echter helemaal geen reactie op mijn e-mailticket, dus ik kan e-mail niet aanbevelen om contact op te nemen met de klantenservice.

Je kunt PureVPN risicovrij uitproberen op al je apparaten, aangezien er speciale apps zijn voor Windows, Mac, Android, iOS en meer. Daarnaast beginnen de abonnementen vanaf slechts $1.41/maand, waardoor dit een betaalbare optie is (abonnement: 5 jaar). PureVPN heeft een geld-terug-garantie van 31 dagen, zodat je een volledige terugbetaling kunt krijgen als je van gedachten verandert.

Test PureVPN vandaag zonder risico uit!

Je kunt de volledige review van PureVPN hier lezen om meer te weten te komen over de beveiligings- en privacyfuncties, klantenservice, betalingsmethodes en meer.

8. ZenMate – voordelige VPN met standaard online bescherming voor browsen, streamen en torrenting

Kort overzicht: resultaten van ZenMate

Snelheid Gemiddeld – variërende snelheden met enige vertraging en buffering
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Gemiddeld – gevestigd in Duitsland (binnen de allianties 5/9/14 Eyes) en slaat een aantal gegevens over verbindingen op
Speciale apps voor De meeste veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac en Linux
Deblokkeert gegarandeerd De meeste populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Fox Sport en meer
Torrenting Wordt ondersteund – geoptimaliseerde servers voor torrenting en het delen van P2P-bestanden
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Deelt persoonlijke gebruikersgegevens met het moederbedrijf
Geen ingebouwde advertentieblokkering
Geen terugbetaling als je met bitcoin, Paysafecard of UKash betaalt
Beste prijs €1.99 per maand (abonnement: 18 maanden)

Probeer ZenMate 30 dagen gratis!

ZenMate is als gratis VPN-service zeer populair geworden, maar inmiddels biedt de provider een betaalde VPN aan. De prestaties zijn minder goed dan die van de VPN’s die hoger op deze lijst staan, maar de prijs-kwaliteitverhouding is vanwege de lage prijs van slechts €1.99 per maand zeer goed.

De belangrijkste kenmerken zijn de geoptimaliseerde servers voor streaming en torrenting, die vergelijkbaar met CyberGhost zijn. Tijdens het testen van de servers die voor streaming zijn geoptimaliseerd, kon ik binnen een paar klikken verbinding maken. Maar andere VPN’s op deze lijst kunnen hogere snelheden bieden. Toen ik met de geoptimaliseerde Amerikaanse server voor Netflix was verbonden, duurde het zelfs 5 minuten voordat ik het programma Stranger Things in HD kon kijken.

ZenMate kan je eenvoudig toegang tot Netflix VS bieden, maar de snelheden voor streaming zijn lager

De voor torrenting geoptimaliseerde servers kunnen betere prestaties leveren. Ik kon handmatig een server met een laag gebruikersaantal en een laag percentage belasting selecteren. Hierdoor kon ik een server kiezen waarmee minder gebruikers verbonden waren, waardoor de snelheden hoger waren.

Voor mij is het privacybeleid van ZenMate het meest zorgelijk. Sommige gebruikersgegevens, waaronder je naam en e-mailadres, worden voor marketing- en technische doeleinden met het moederbedrijf gedeeld. Als je met ZenMate verbonden bent, worden je online activiteiten niet geregistreerd. Als je echter op zoek bent naar een service die meer privacybescherming kan bieden, wil ik je aanraden om voor ExpressVPN te kiezen.

Uiteindelijk ben ik nog steeds meer dan tevreden met de algehele prestaties van ZenMate. De snelheden zijn trager dan die van andere premium VPN’s, maar vooral de zeer lage prijs van €1.99 per maand zorgt ervoor dat dit wordt gecompenseerd. Mogelijk kun je een nog betere deal vinden door de pagina met actuele coupons te bekijken. Zelfs als je korting hebt gekregen, geldt voor alle abonnementen een geld-terug-garantie. Daarom kun je je volledig zonder risico aanmelden om ZenMate 30 dagen uit te proberen.

Probeer ZenMate 30 dagen gratis!

Bekijk de volledige ZenMate-review voor alle testresultaten.

9. VyprVPN – VPN die gegarandeerd geen logs opslaat en sterk op privacy is gericht

Kort overzicht: resultaten van VyprVPN

Snelheid Gemiddeld – lage snelheid als je met servers op grote afstand verbonden bent
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in Zwitserland (buiten de allianties 5/9/14 Eyes) en gegarandeerd geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Blackphone, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en Android TV
Deblokkeert gegarandeerd De meeste populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max, BBC iPlayer en meer
Torrenting Wordt ondersteund – alle servers bieden ondersteuning voor torrenting
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen 30
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen speciale Linux-app
Accepteert geen betalingen met cryptovaluta
Apps voor iOS, routers, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en smart-tv’s bevatten geen kill switch
Beste prijs $5.00 per maand (abonnement: 12 maanden)

Probeer VyprVPN 30 dagen gratis!

VyprVPN is niet de snelste VPN die ik heb getest, maar de service zorgt ervoor dat je persoonlijke gegevens altijd privé en veilig blijven. De provider slaat gegarandeerd geen logs op en alle servers worden door versleuteling van militair niveau beschermd. Hierdoor is VyprVPN een veilige optie voor browsen en torrenting omdat P2P-activiteiten op alle servers worden ondersteund. Verder kun je de service gebruiken om vanuit het buitenland content van streamingdiensten te deblokkeren.

Een unieke functie is het gepatenteerde 256-bits Chameleon-protocol dat speciaal is ontworpen om censuur en firewalls te omzeilen. Toen ik het Chameleon-protocol had geselecteerd en verbinding had gemaakt, kon ik eenvoudig Amerikaanse websites zoals Netflix, Disney+, Hulu en Amazon Prime Video ontgrendelen. Ik vond het vooral een groot voordeel dat ik toegang tot Netflix kon krijgen. Voor VPN’s is het namelijk zeer lastig om de blokkades van deze streamingdienst te omzeilen. Toen ik Stranger Things in HD-kwaliteit wilde bekijken, duurde het slechts 5 seconden voordat de video was geladen.

Het Chameleon-protocol van VyprVPN kan Netflix deblokkeren en de streamingfout omzeilen

Ik heb Ookla gebruikt om snelheidstests uit te voeren. Uit de resultaten bleek dat de snelheden enorm afnamen toen ik verbonden was met servers die zich in de VS (op bijna 6000 km afstand) bevinden. De gemiddelde snelheid van de servers in het VK was 43,11 Mbps. Toen ik verbinding met Amerikaanse servers maakte, daalde de snelheid met 60% tot 17 Mbps. Voor mij was dit geen probleem omdat mijn normale internetsnelheden extreem hoog zijn, maar mogelijk is VyprVPN niet de beste keuze als je in een land bent waar de breedbandsnelheden gemiddeld of laag zijn.

Als privacy voor jou belangrijker dan snelheid is, dan is het een groot voordeel dat VyprVPN gegarandeerd geen logs opslaat en is bewezen dat de provider het privacybeleid naleeft. Leviathan Security is een bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging dat een onafhankelijke test heeft uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat deze VPN geen identificerende gegevens bewaart of verzamelt. Daarnaast is VyprVPN samen met ExpressVPN een van de weinige services die heeft gereageerd op de enquête van het Amerikaanse Center for Democracy and Technology over de bedrijfsvoering en privacybeveiliging van VPN-providers. Ik vind het zeer geruststellend dat deze service enorm transparant is omdat dit in deze branche vrij zeldzaam is.

Naar mijn mening is ExpressVPN een betere optie als het om algehele prestaties gaat, maar VyprVPN kan voor een veel lagere prijs van $5.00 per maand online beveiliging bieden. Je kunt zelfs nog meer geld besparen door van de verborgen kortingen te profiteren! Voor elk abonnement geldt een geld-terug-garantie van 30 dagen die je kunt gebruiken om VyprVPN volledig zonder risico uit te proberen.

Probeer VyprVPN 30 dagen gratis!

Lees de gedetailleerde VyprVPN-review voor uitgebreide testresultaten op het gebied van snelheid, servers, gebruikerservaring en meer.

10. Ivacy VPN — sterke beveiliging maar inconsistente snelheden en toegang tot streaming

Kort overzicht: resultaten Ivacy

Snelheid Inconsistent – snel lokaal maar langzamer op verafgelegen verbindingen, met langzame uploadsnelheden
Beveiliging Geavanceerd – 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Gemiddeld – een netwerk van 5700+ servers in 100 landen
Privacy Strikt – gevestigd in Singapore (buiten de 5/9/14 Eyes) met een geen logsbeleid
Native apps voor: Alle hoofdapparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en routers
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max en meer
Torrenting Ondersteund – torrenting wordt ondersteund op alle servers
Klantenondersteuning Snelle 24/7 reacties via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen kill switch voor iOS of Mac
Geen onafhankelijke privacycontrole
Singapore werkt mogelijk samen met instanties die onder de Eyes-alliantie vallen
Beste prijs $1.19 per maand (abonnement: 5 jaar)

Beveilig je apparaat met Ivacy VPN

Ivacy VPN biedt een toonaangevende beveiliging die je gegevens effectief beschermt. Elke server biedt standaard:

  • 256-bit AES-versleuteling.
  • Volledige lekbescherming om je online activiteiten en persoonsgegevens te beschermen.
  • Een kill switch (niet beschikbaar op Mac of iOS).
  • Een geen logsbeleid voor alle gebruikersgegevens.

Ivacy VPN heeft ook een handige split tunneling-functie die ik configureerde met mijn browser. Ik kon veilig internetbankieren met de VPN terwijl ik streamde op mijn lokale Netflix-account.

Ik was onder de indruk van de Secure Download-functie van Ivacy VPN, welke downloads met malware en andere bedreigingen blokkeert. Deze functie is uniek voor Ivacy VPN en werkt goed. Ik probeerde schadelijke testbestanden te downloaden en Ivacy VPN blokkeerde ze allemaal. Secure Download was vooral handig tijdens torrenting en Ivacy VPN ondersteunt torrenting op elke server.

Screenshot van de Ivacy VPN Windows-app die de serverkeuzes voor de Secure Download-functie benadrukt.
De Secure Download-functie van Ivacy VPN is ideaal voor torrenting

Ivacy VPN biedt meerdere protocollen, waaronder WireGuard, OpenVPN, L2TP/IPSec en IKEv2. Ik gebruikte het WireGuard-protocol en dit gaf me de betrouwbaarste verbindingen en hoogste snelheden.

Tijdens het testen van de snelheden van Ivacy VPN behaalde ik redelijk hoge downloadsnelheden, maar de uploadsnelheden waren vaak erg traag. Dit maakte het moeilijk om P2P-bestanden te delen, videogesprekken te voeren en online games te spelen zonder lag.

Ik ervoer ook problemen om betrouwbaar verbinding te maken streamingdiensten met Ivacy VPN. Ik moest meerdere keren proberen om toegang te krijgen tot streamingaccounts, zelfs toen ik geoptimaliseerde servers gebruikte. Toen ik echter verbinding kon maken, streamde ik met minimale buffering en in HD-kwaliteit. Ivacy VPN werkt met:

Netflix Disney+ Amazon Prime Video
Hulu HBO Max …en meer!

Ivacy VPN heeft een uitgebreide compatibiliteit met platformen, dus je kunt de app op de meeste populaire apparaten downloaden. Ivacy VPN mist echter belangrijke functies voor de iOS- en Mac-apps, zoals split tunneling en een kill switch. Ik zou graag zien dat deze toegevoegd worden voor extra gegevensbescherming.

Als je Ivacy VPN zelf uit wilt testen, dan beginnen de abonnementen vanaf $1.19/maand (abonnement: 5 jaar). Je kunt de dienst risicovrij uitproberen, aangezien Ivacy VPN een geld-terug-garantie van 30 dagen heeft. Je kunt echter geen terugbetaling aanvragen als je betaalt met cryptovaluta.

Test Ivacy vandaag risicovrij uit!

Je kunt hier de volledige review van Ivacy VPN lezen om meer te weten te komen over de servers, snelheden, klantenservice en meer.

Snelle vergelijkingstabel: wat is de beste VPN in 2022?

ExpressVPN CyberGhost PIA PrivateVPN IPVanish
Snelheid Uitstekend Goed Goed Goed Goed
Beveiliging en privacy Uitstekend Uitstekend Uitstekend Goed Goed
Beste prijs
(maandelijks)
€6.71 €2.03 €1.85 €1.90 $2.50
Ondersteunt torrenting
Split tunneling

Bescherm je apparaten met ExpressVPN

Waarom je een VPN nodig hebt

Het is belangrijker dan ooit om jezelf online te beschermen, aangezien er elke dag nieuwe bedreigingen bijkomen. Wanneer je zonder VPN met het internet verbindt, dan breng je je persoonsgegevens in gevaar voor hackers, advertentietrackers en zelfs overheidsinstanties en je internetprovider die je activiteiten bekijkt.

Met een VPN kun je deze risico’s voor je gegevensbescherming beperken door je verbinding te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dit zorgt ervoor dat iedereen die je verbinding bespioneert, je online activiteiten of waar je apparaat zich bevindt niet kan zien, waardoor je privacy beschermd wordt.

Een VPN-verbinding zal je helpen om:

  • Je persoonsgegevens te beschermen — sterke versleuteling voorkomt dat anderen je online activiteiten, IP-adres en andere gegevens kunnen zien die gebruikt kunnen worden om je verbinding te hacken, misbruiken of beperken. Dit is vooral belangrijk wanneer je een openbare wifi gebruikt, welke vaak het doelwit is van hackers en malware.
  • Anoniem blijven wanneer je online bent — een VPN maskeert je IP-adres, waardoor het erg moeilijk is om je echte locatie te traceren of je identiteit vast te stellen. Dit kan helpen om online aanvallen te voorkomen (zoals DDoS-aanvallen) en blokkades van op locatie gebaseerde content te vermijden.
  • Vrij toegang krijgen tot het internet — door je IP-adres te verbergen en met servers in andere locaties te verbinden, kun je contentbeperkingen vermijden die opgelegd zijn door overheden of specifieke diensten, zoals Netflix. Je kunt overal toegang krijgen tot je online accounts en streamingdiensten, wat handig is tijdens het reizen.
  • Torrentbestanden downloaden zonder risico — bestanden delen via P2P brengt je gegevens in gevaar, aangezien andere gebruikers je IP-adres kunnen zien tijdens torrenting. Speciale torrentingservers beschermen niet alleen je gegevens, maar houden je downloadsnelheden ook hoog om torrents sneller te voltooien.
  • Beperkingen door internetprovider vermijden — je internetprovider kan de snelheid van je verbinding om verschillende redenen beperken, waaronder het gebruik van veel bandbreedte (bijvoorbeeld tijdens streamen, torrenting of online gamen). Aangezien een VPN je online activiteiten verbergt, kan je internetprovider niet zien wat je doet en kun je voorkomen dat je snelheden beperkt worden.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel een dienst zoals ExpressVPN een hoog beveiligings- en privacyniveau biedt, dit niet een onfeilbare oplossing is. Veel VPN’s zullen je niet beschermen tegen malware-aanvallen, opdringerige pop-upadvertenties blokkeren, je wachtwoorden veilig opslaan of je online volledig anoniem maken. De beste verdediging tegen bedreigingen is altijd voorzichtig zijn wanneer je online bent en ervoor zorgen dat je altijd verbindt met een VPN als een extra beschermingslaag.

Bescherm je gegevens met ExpressVPN

De beste VPN kiezen: hoe ik alle VPN’s heb gerangschikt en vergeleken

1. Krachtige beveiligings- en privacyfuncties

Elke VPN op deze lijst biedt versleuteling van militair niveau en bescherming tegen datalekken, waardoor je internetverkeer wordt beveiligd en je echte IP-adres verborgen blijft. Ik heb ook de privacyverklaringen van alle VPN’s gecontroleerd om er zeker van te zijn dat elke provider gegarandeerd geen logs opslaat. Dit betekent dat geen enkele derde partij (inclusief de VPN-provider zelf) persoonlijke gegevens kan volgen of verzamelen. Sommige premium VPN’s bieden zelfs extra opties, zoals een kill switch. Deze functie zorgt ervoor dat al het internetverkeer meteen wordt geblokkeerd wanneer je naar een andere server overschakelt of als de VPN-verbinding onstabiel is.

Blijf online veilig met de beste VPN!

2. Wereldwijd servernetwerk voor hoge snelheden

Als een VPN een groot aantal servers op locaties over de hele wereld heeft, zorgt dit ervoor dat servers niet overbelast raken. Dit betekent dat je snel verbinding met een server kunt maken en van hoge snelheden kunt genieten omdat gebruikers uit veel verschillende servers kunnen kiezen. Daarom heb ik de grootte van het servernetwerk van elke VPN beoordeeld.

Ik heb ook gecontroleerd of VPN’s servers op meerdere locaties over de hele wereld hebben, waardoor de kans groter is dat je verbinding met een server in de buurt kunt maken. Als de afstand tussen je apparaat en de VPN-server kleiner is, kun je gebruik van hogere snelheden maken. Dit is vooral belangrijk als je online activiteiten uitvoert die veel data gebruiken, zoals streamen in HD, online gamen en torrenting.

Download de snelste VPN!

3. Deblokkeert streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en meer

Ik heb gecontroleerd of elke VPN content van Netflix VS kan deblokkeren (deze dienst is extreem moeilijk toegankelijk) en streamingkwaliteit in HD kan bieden. Als een VPN Netflix kan deblokkeren, kun je zonder problemen content van andere streamingplatforms zoals Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, HBO Max, ESPN+ en meer ontgrendelen.

Probeer de beste VPN voor streaming!

4. Ondersteunt torrenting en P2P-bestandsdeling

Elke VPN op deze lijst ondersteunt torrenting en biedt een onbeperkte bandbreedte, waardoor je zoveel bestanden kunt uploaden en downloaden als je wilt. Daarnaast heb ik gelet op extra functies voor torrenting, waaronder geoptimaliseerde servers voor P2P-activiteiten, SOCKS5-proxy’s voor hogere downloadsnelheden en bescherming tegen malware.

Download de beste VPN voor torrenting!

5. Werkt in combinatie met alle veelgebruikte apparaten en besturingssystemen

Ik heb altijd met meerdere apparaten tegelijk verbinding met internet en waarschijnlijk geldt dit voor de meeste mensen. Daarom heb ik gecontroleerd dat elke VPN op deze lijst compatibel met populaire apparaten en besturingssystemen is. Dit omvat Android, iPhone, Windows, Mac, iPad, Linux, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Android TV, Roku, Chromecast, smart-tv’s, gameconsoles en routers.

Probeer de beste VPN voor elk apparaat!

Veelgestelde vragen over VPN’s

Wat is de beste VPN om Netflix te kijken?

Ik heb elke VPN op deze lijst uitgetest en ze werken allemaal met Netflix, maar ik raad ExpressVPN het meeste aan. Ik vond dat deze VPN de betrouwbaarste servers had voor het kijken van Netflix en de hoogste snelheden voor het streamen in HD. Het programma kan ook Netflix deblokkeren in ten minste 10 landen, waaronder de VS, het VK, Canada, Duitsland, Australië en Japan.

Helaas werken de meeste VPN’s niet met Netflix en wordt deze vervelende foutmelding getoond als je toegang wilt krijgen:

Excuses voor de onderbreking

Uit onze gegevens blijkt dat je een unblocker of proxy gebruikt. Schakel dergelijke services uit en probeer het opnieuw. Ga naar netflix.com/proxy voor meer ondersteuning.

Foutcode: M7111-5059

Om deze unblocker of streamingfout te voorkomen, is het van cruciaal belang om te kiezen voor een VPN van topkwaliteit die de blokkades van Netflix kan omzeilen.

Kijk Netflix met ExpressVPN!

Is het veilig om een VPN voor torrenting te gebruiken?

Ja, een hoogwaardige VPN zorgt ervoor dat je persoonlijke gegevens tijdens torrenting beveiligd zijn.

Als je geen VPN gebruikt, kan je IP-adres voor derde partijen zichtbaar worden. Dit omvat andere gebruikers die torrenten, je internetprovider en juridische instanties. Deze partijen kunnen je IP-adres gebruiken om je fysieke locatie te achterhalen en je torrent-activiteiten te volgen. Als je in korte tijd veel grote bestanden downloadt, kan je internetprovider zelfs je bandbreedte beperken en je snelheid verminderen.

Wanneer je een VPN gebruikt, worden je IP-adres en internetverkeer versleuteld en verborgen, waardoor je zonder problemen en onbeperkt torrent-bestanden kunt uploaden en downloaden. Zelf gebruik ik altijd een VPN voor torrenting door eerst verbinding met een server te maken. CyberGhost is mijn favoriete VPN voor torrenting omdat de provider over de hele wereld geoptimaliseerde servers voor veilige P2P-activiteiten heeft. IPVanish is een andere hoogwaardige VPN voor torrenting omdat de provider een SOCKS5-proxy voor superhoge torrent-snelheden biedt.

Gebruik CyberGhost voor veilige torrenting!

Wat is de beste VPN voor gaming?

ExpressVPN is de beste VPN voor gaming. Ik heb de dienst uitgetest met meerdere titels, waaronder Counter-Strike: Global Offensive en PUBG, en was onder de indruk van de prestaties.

Screenshot van ExpressVPN verbonden met een Britse server tijdens het spelen van PUBG.
De servers van ExpressVPN bieden soepele gameplay voor PUBG en Call of Duty: Warzone

Op lokale servers had ik een ping (latentie) van slechts 12 ms, waardoor dit de perfecte VPN voor FPS-spellen zoals Call of Duty Warzone is! Dit is de benodigde tijd om de invoer van je besturing naar de spelserver en terug naar jou te sturen, waarbij lager beter is. 12 ms was net zo laag als mijn ping toen ik niet verbonden was, wat aangeeft dat de serverlocatie van de VPN erg dichtbij was. Zelfs toen ik echter verbond met meer verafgelegen servers in locaties zoals Brussel en Duitsland, had ik een ping van 40 ms. Alles lager dan 100 ms is prima voor online gamen.

Wat is de beste VPN voor privacy?

ExpressVPN is de beste VPN voor privacy. Het bedrijf is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, waar geen wetten inzake verplichte gegevensbewaring van kracht zijn en is erg privacyvriendelijk. Dit valt ook buiten de jurisdictie van landen die onderdeel zijn van een Eyes-alliantie, wat een extra beschermingsmaatregel is.

ExpressVPN is een van de weinige VPN’s die onafhankelijk gecontroleerd is, wat het privacybeleid zonder logbestanden bewijst en vertrouwen in de serverinfrastructuur demonstreert. Niet minder belangrijk is dat ExpressVPN geslaagd is voor een praktische test toen de servers in beslag werden genomen door de Turkse autoriteiten als onderdeel van een crimineel onderzoek naar een gebruiker. De overheidsinstanties konden geen gegevens verzamelen omdat de servers van ExpressVPN gewoon niet in staat zijn om gebruikersgegevens op te slaan.

Wat is de snelste VPN?

Op basis van de tests van mijn team en ik, was ExpressVPN consistent de snelste VPN op alle locaties. Zelfs bij de meest verafgelegen servers (ik testte Melbourne uit, meer dan 17.000 km van mijn locatie verwijderd) daalden snelheden slechts met 25% vergeleken met mijn basissnelheid. Op een server veel dichter in mijn buurt behaalde ik net iets meer dan 320 Mbps (slechts 17% langzamer dan mijn snelheid wanneer ik de verbinding met de VPN verbrak). Deze snelheden zijn meer dan snel genoeg voor streamen in tot wel 4K tijdens het surfen, downloaden en zelfs gamen zonder onderbrekingen.

Wat is de beste gratis VPN?

De beste gratis VPN’s zijn de ‘freemium services’ zoals Windscribe en TunnelBear, maar helaas gelden zelfs voor de beste gratis VPN’s enorme beperkingen. Freemium VPN’s zijn betrouwbare en veilige services, maar deze providers bieden lage snelheden, een beperkt aantal servers en geen toegang tot streamingdiensten zoals Netflix.

Daarnaast zou ik een gratis VPN niet vertrouwen als niet duidelijk is wat de nadelen zijn. Ook gratis VPN’s moeten geld verdienen en het is bekend dat schimmige bedrijven je privégegevens en browsegeschiedenis verkopen om inkomsten te genereren. Het grootste nadeel is dat veel onbetrouwbare gratis VPN’s malware bevatten die je apparaat infecteren en gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens en persoonlijke foto’s stelen.

Betternet VPN is een goed voorbeeld. Dit is een populaire gratis VPN die meer dan 10 miljoen keer is gedownload. Het is echter bekend dat Betternet VPN een van de VPN’s met de meeste malware is en trackers op apparaten installeert zonder dat gebruikers het weten. Deze provider kan dus geen beveiliging en anonimiteit bieden terwijl dit juist belangrijke redenen zijn om een VPN te gebruiken.

Als je slechts voor een korte periode een VPN nodig hebt, is de beste gratis VPN een premium VPN die een geld-terug-garantie biedt. Dankzij de geld-terug-garantie kun je CyberGhost bijvoorbeeld 45 dagen gratis gebruiken. Als je de service niet wilt blijven gebruiken, kun je eenvoudig een terugbetaling aanvragen door contact met de klantenservice op te nemen.

Ik heb dit zelf getest en je kunt inderdaad gebruik van de geld-terug-garantie maken om het bedrag terug te krijgen! Het was enorm eenvoudig om mijn geld terug te krijgen. Ik heb via de 24/7 live chat contact met de klantenservice opgenomen en mijn terugbetaling werd meteen verwerkt. Het grootste voordeel was dat het bedrag al binnen 5 werkdagen was teruggestort.

Je kunt het volledige bedrag eenvoudig terugkrijgen door gebruik van de 45 dagen geld-terug-garantie van CyberGhost te maken

Probeer CyberGhost gratis!

Wat is de beste VPN voor China?

Ik ben naar China gegaan om VPN’s in dit land te testen en uit de resultaten blijkt dat ExpressVPN de beste VPN is. Dit is een van de weinige VPN’s die de Grote Firewall van China op een betrouwbare manier kan omzeilen, waardoor je eenvoudig toegang tot geblokkeerde websites zoals Facebook, Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Netflix en meer kunt krijgen.

Daarnaast kunnen de lokale autoriteiten je online activiteiten niet volgen omdat ExpressVPN versleuteling van militair niveau gebruikt om je internetverkeer te beveiligen. Als je verbinding onstabiel wordt, zorgt de automatische kill switch ervoor dat er geen gegevens kunnen lekken. De Chinese overheid staat bekend om de strenge online censuur. Daarom zijn deze beveiligingsfuncties essentieel om je online privacy in China te beschermen.

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je ExpressVPN op je apparaat hebt gedownload voordat je in China aankomt. Als je al in het land bent, is de app niet beschikbaar in de App Store en wordt de website geblokkeerd. Als je slechts een paar weken naar China gaat, kun je zelfs van de 30 dagen geld-terug-garantie van ExpressVPN.

Download ExpressVPN voor China!

Wat is de beste VPN met dedicated IP’s?

CyberGhost is de beste VPN met een dedicated IP. Deze betaalde add-on kan de bijwerkingen van gedeelde IP-adressen bij een VPN verminderen, zoals het ‘effect van de slechte buur’. Dit is wanneer andere gebruikers met dezelfde IP diensten misbruiken zoals zoekmachines, financiële instanties, streamingsites en meer. Wanneer jij vervolgens hetzelfde IP-adres gebruikt om toegang te krijgen tot deze diensten, zal je geblokkeerd worden of te maken krijgen met een CAPTCHA die niet opgelost kan worden. Met je eigen dedicated IP is dit niet meer een probleem.

CyberGhost vermijdt ook handig het koppelen aan je statische IP door je een anonieme token te laten kopen die je kunt verzilveren in je account. Op deze manier kun je zelfs een statische IP kopen en aan je familie of vrienden geven. Het nadeel is dat als je de token verliest, je ook toegang tot de IP verliest.

Wat is de beste VPN met port forwarding?

De beste VPN voor port forwarding is Private Internet Access. Je kunt de functie makkelijk inschakelen in de instellingen en wanneer je verbindt met een server zal je een willekeurig geselecteerde poort te zien krijgen die je kunt gebruiken.

Screenshot van de Windows-app van PIA die laat zien hoe u port forwarding inschakelt in het menu Netwerkinstellingen.
Je kunt binnen 30 seconden port forwarding configureren en verbinden met PIA

Als je niet weet wat port forwarding is, dan volgt nu een beknopte uitleg: port forwarding opent in essentie een poort door de NAT-firewall op je lokale netwerk voor snellere en meer directe netwerkverbindingen. De NAT-firewall verbergt normaal gesproken de IP-adressen van de apparaten die verbonden zijn met je router. Dit kan echter leiden tot problemen zoals specifieke servers die niet met je apparaat kunnen verbinden of over het algemeen langzamere snelheden.

Opmerking: port forwarding kan je lokale netwerk blootstellen aan bedreigingen, aangezien gegevens die via de forward poort verstuurd worden niet beschermd zullen worden door de VPN.

Zal een VPN snelheidsbeperkingen door een internetprovider voorkomen?

Een betaalde VPN kan helpen om snelheidsbeperkingen door je internetprovider te voorkomen door je online activiteiten te verbergen. Snelheidsbeperkingen door een internetprovider vinden plaats wanneer je ISP gebruik van veel bandbreedte opmerkt en het netwerkverkeer wil reguleren. Een toonaangevende VPN zoals de diensten die in dit artikel genoemd zijn, versleutelen je online activiteiten. Hoewel je ISP kan zien dat je verbonden bent met een VPN, kan men niet zien wat je doet om beperkingen door te voeren.

Je ISP kan technieken zoals ‘peering’ gebruiken om je datagebruik te bespioneren en mogelijk de snelheid van je verbinding te beperken. Sommige ISP’s staan er zelfs bekend om dat ze snelheden op Netflix en Amazon Prime beperken, om je over te halen om diensten te gebruiken die gekoppeld zijn aan je ISP. Door te verbinden via een VPN-server kan je ISP niet detecteren welke websites je bezoekt, of je bestanden via P2P deelt of andere activiteiten, wat kan helpen om snelheidsbeperkingen te vermijden.

Wat is de beste VPN voor Android en iOS?

ExpressVPN is verreweg de beste VPN voor Android- en iOS-apparaten. De dienst werkt met alle Android-telefoons en -tablets en ondersteunt de meeste iPhones en iPads.

Hoewel veel VPN’s je mobiele protocolopties beperken tot slechts IKEv2, laat ExpressVPN je wisselen tussen IKEv2, Lightway UDP en Lightway TCP. Met deze flexibiliteit kun je een evenwicht tussen snelheid en beveiliging creëren op basis van je behoeften. Je kunt ExpressVPN ook automatisch het geschikte tunnelingprotocol voor je laten selecteren.

De snelheden van ExpressVPN op Android en iOS waren bliksemsnel tijdens mijn tests, ongeacht of ik mijn wifi of het LTE/4G-netwerk gebruikte. Bij Android vertraagde ExpressVPN mijn netwerksnelheid met ongeveer 14%, waardoor mijn snelheden nog steeds hoog genoeg waren voor gamen en torrenting. De snelheden daalden ongeveer met 15% op mijn iPhone, zodat ik nog steeds Netflix-series in HD kon kijken en met minimale buffering.

Ongeacht of je ExpressVPN nu op Android of iOS gebruikt, zal je toegang krijgen tot de 3000+ servers in 94 landen. Je krijgt ook strakke, intuïtieve apps die je volledige controle over de instellingen van de VPN geven met een paar klikken. Je kunt ExpressVPN downloaden op je mobiele apparaten en de dienst zelf zonder risico gebruiken, aangezien ExpressVPN een geld-terug-garantie van 30 dagen heeft. Als je niet helemaal tevreden bent, dan kun je makkelijk een terugbetaling krijgen zonder dat vragen gesteld zullen worden.

Hoe werken VPN’s?

Een VPN (afkorting van Virtual Private Network) zorgt ervoor dat je online anoniem blijft en beveiligd bent. Als je een VPN gebruikt, wordt je internetverkeer via het beveiligde servernetwerk van de provider verzonden. Omdat je verkeer wordt versleuteld, kunnen derde partijen, zoals internetproviders, hackers of de overheid je online activiteiten niet volgen.

De VPN geeft je ook een nieuw IP-adres (Internet Protocol). Je IP-adres bevat je locatiegegevens en biedt websites en services de mogelijkheid om te zien vanaf welke locatie je verbinding maakt. Als je verbinding met een VPN maakt, krijg je op basis van de serverlocatie een ander IP-adres toegewezen. Hierdoor kun je een VPN gebruiken om censuur, firewalls en beperkingen op basis van je locatie te omzeilen.

Op dit moment ben ik bijvoorbeeld in het VK. Als ik content van Netflix VS wil kijken, hoef ik alleen maar verbinding met een VPN-server in de VS te maken. Hierdoor kan ik toegang tot Netflix VS en alle andere Amerikaanse websites (zoals Amazon Prime Video, Hulu, ESPN en meer) krijgen.

Probeer de beste VPN 30 dagen zonder risico!

Hoe gebruik ik een VPN?

Het is eenvoudig om een VPN te gebruiken. Als je een VPN hebt gekozen, hoef je je alleen maar voor een abonnement aan te melden en de software op je apparaat te downloaden.

  1. Download een VPN. ExpressVPN is over het geheel genomen de beste VPN in 2022 vanwege de uitstekende snelheden en geavanceerde beveiligingsmaatregelen.
  2. Maak verbinding met een server.
  3. Begin met surfen op internet! Nu heb je volledige online privacy en anonimiteit.

Schaf ExpressVPN vandaag risicoloos aan!

Hoeveel kost een VPN? Kan ik een goede goedkope VPN aanschaffen?

Je hoeft niet enorm veel geld uit te geven om een krachtige VPN te krijgen (zeker niet als je coupons of verborgen deals kunt vinden!) De prijzen van VPN-providers kunnen variëren, maar de prijs is altijd het voordeligst als je voor een langdurig abonnement kiest. Een VPN kost vaak maar een paar euro per maand en dat is minder dan je voor een kop koffie betaalt!

Vergeet niet dat elke VPN op deze lijst een geld-terug-garantie biedt, waardoor je alle services zonder risico zelf kunt testen.

Zorgt een VPN ervoor dat mijn apparaat langzamer wordt?

Een VPN zorgt ervoor dat de snelheid van je apparaat enigszins afneemt (hoewel je een aantal dingen kunt proberen om de snelheid te verbeteren). Dit gebeurt omdat je gegevens worden versleuteld en via een VPN-server worden verstuurd. Hierdoor duurt het langer voordat de gegevens op de bestemming aankomen. Als je met meer dan 1 apparaat verbinding met de VPN hebt gemaakt, kan dit er ook voor zorgen dat je snelheid afneemt.

Daarom is het belangrijk om een VPN te gebruiken die hoge snelheden biedt, waardoor het niet merkbaar is als je snelheid enigszins afneemt. ExpressVPN is de snelste VPN op deze lijst en ik heb nog nooit ervaren dat de snelheden tijdens browsen, streamen en torrenting aanzienlijk afnamen. Zelfs toen ik met 3 apparaten (mijn Windows-laptop, iPhone XS en iPad) verbinding had gemaakt, was de daling in snelheid nauwelijks te merken.

Om de snelheden op je eigen apparaat te testen, kun je ExpressVPN zelf uitproberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Dit is volledig risicoloos omdat je eenvoudig een terugbetaling kunt aanvragen als de snelheid van ExpressVPN niet aan je wensen voldoet.

Probeer ExpressVPN vandaag nog zonder risico!

Zijn VPN’s legaal?

In de meeste landen is het volledig legaal om een VPN te gebruiken, zoals in de VS, het VK, Australië en Canada. Maar in landen met online toezicht of censuur wordt het gebruik van VPN’s strikt gereguleerd. Dit geldt onder andere voor landen zoals China, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Irak, Wit-Rusland, Iran en Rusland.

In China is het bijvoorbeeld alleen legaal om VPN-services te gebruiken die door de overheid zijn goedgekeurd. Deze VPN’s registreren je persoonlijke gegevens en online activiteiten om deze informatie met de overheid te delen. De Verenigde Arabische Emiraten is een ander voorbeeld. In dit land mag je geen VPN gebruiken om toegang te krijgen tot content die in andere landen beschikbaar is (zoals Netflix VS). Als wordt gedetecteerd dat je een VPN voor deze activiteit gebruikt, kun je een boete of zelfs gevangenisstraf opgelegd krijgen. Toch zijn er veel personen in de VAE die zonder juridische problemen een VPN gebruiken om buitenlandse content te ontgrendelen.

Het is een goed idee om voor de zekerheid te controleren wat de lokale wetten met betrekking tot VPN’s zijn en een VPN alleen voor legale activiteiten te gebruiken.

Hoe weet ik dat een VPN gegarandeerd geen logs opslaat?

ExpressVPN is de beste VPN die gegarandeerd geen logs opslaat. Zo worden je verbindingstijden, informatie over je online sessies, bandbreedtegebruik, browsegeschiedenis, IP-adressen of andere persoonlijke gegevens niet opgeslagen. Om er zeker van te zijn dat je volledig anoniem blijft, kun je zelfs met cryptovaluta betalen en een niet-bestaand e-mailadres gebruiken om een account aan te maken.

Blijf anoniem met ExpressVPN!

Kan ik een proxy of Tor in plaats van een VPN gebruiken?

Als je veel waarde aan online privacy hecht, wil ik je sterk aanraden om een VPN te gebruiken (of Tor in combinatie met een VPN te gebruiken). Zowel Tor als proxy’s zorgen ervoor dat je internetverkeer via een ‘tussenliggende’ server of node wordt verstuurd. Hierdoor wordt je echte IP-adres verborgen, maar Tor en proxyservers zorgen er niet voor dat je internetverkeer wordt versleuteld en je persoonlijke gegevens worden niet beschermd. Sommige proxy’s slaan zelfs logs over je online activiteiten op.

Als je een VPN gebruikt, blijft je IP-adres verborgen en wordt al je internetverkeer versleuteld. De beste VPN’s, zoals ExpressVPN, hebben zelfs een beleid waarin wordt vermeld dat er gegarandeerd geen logs over je browsegeschiedenis of persoonlijke gegevens worden verzameld.

Blijf online veilig met ExpressVPN!

Bescherm je apparaat met de beste VPN in 2022

Om je tijd en frustratie te besparen hebben mijn team en ik meer dan 150 diensten uitgebreid uitgetest om de beste 10 VPN’s in 2022 te vinden. Alle bovenstaande VPN’s hebben een sterke beveiliging en privacy, solide servernetwerken en goede snelheden voor surfen, streamen, gamen en meer.

Al met al is ExpressVPN de beste VPN dankzij de bewezen mogelijkheid om je online verkeer te beschermen, geografische blokkades te omzeilen en zelfs te functioneren in landen met een strikte censuur, zoals China. Dit alles wordt aangeboden met een van de hoogste snelheden die ik heb gezien bij een VPN, bovenop een gecontroleerde serverinfrastructuur die de privacy van gebruikers beschermt. Je hoeft mij echter niet te geloven, want je kunt ExpressVPN risicovrij uitproberen aangezien de dienst een geld-terug-garantie van 30 dagen heeft. Ik denk dat je tevreden zult zijn met de VPN, maar zo niet, dan kun je om een willekeurige reden een volledige terugbetaling ontvangen zonder dat vragen gesteld zullen worden.

Samenvatting – dit zijn de beste VPN’s voor Nederland in 2022

Topkeuze
ExpressVPN
$6.67 / maand Bespaar 49%
CyberGhost VPN
$2.03 / maand Bespaar 84%
Private Internet Access
$2.03 / maand Bespaar 83%
PrivateVPN
$2.00 / maand Bespaar 80%
IPVanish VPN
$2.50 / maand Bespaar 77%
Vond je dit artikel leuk?
Geef een beoordeling!
Ik vond het verschrikkelijk Ik vond het echt niet leuk Het was redelijk Best goed! Ik vond het geweldig!
5.00 Gestemd door 2 gebruikers
Titel
Reactie
Bedankt voor je feedback