11 beste VPN’s in 2024 (150+ VPN’s vergeleken en getest)

Kate Hawkins
Laatst bijgewerkt door Kate Hawkins op Maart 25, 2024

Honderden VPN’s beweren de beste te zijn, maar ze kunnen niet allemaal de snelste, veiligste en goedkoopste zijn. Om een overtuigend (en eerlijk) antwoord te krijgen, hebben mijn team en ik 157 VPN’s grondig uitgetest gedurende meer dan 3 maanden en ze gerangschikt op basis van de volgende essentiële criteria:

  • Geavanceerde beveiligings- en gegevensbeschermingsfuncties.
  • Hoge snelheden met een wereldwijd servernetwerk.
  • Kan toegang krijgen tot populaire sites (zoals Netflix en Disney+) en biedt P2P-ondersteuning.
  • Speciale, gebruiksvriendelijke apps voor Windows, Mac, Android, iOS en meer.
  • Goede waarde voor je geld, plus 24/7 klantenondersteuning.

Al met al is ExpressVPN de beste VPN in 2024, met toonaangevende beveiliging en privacy, hoge snelheden op het wereldwijde netwerk en meer. Daarnaast kun je ExpressVPN volledig risicovrij uitproberen!

Probeer ExpressVPN risicovrij uit!

Beknopte gids: de beste VPN’s in 2024

  1. ExpressVPN – beste VPN in 2024 met uitstekende snelheden, geavanceerde privacy en beveiligingsfuncties en 3000+ servers voor streaming en torrenting. Je kunt ExpressVPN vandaag risicovrij uitproberen!
  2. CyberGhost – betaalde VPN voor snel streamen en veilige torrenting voor desktopgebruikers, maar mobiele apps voor Android en iOS zijn meer gelimiteerd.
  3. Private Internet Access – beste voor geavanceerde gebruikers dankzij de aanpasbare netwerk-, privacy- en beveiligingsinstellingen, maar gevestigd in de Verenigde Staten.
  4. NordVPN – unieke beveiligingsfuncties en zelfgemaakt NordLynx-protocol bieden uitstekende beveiliging en snelheden, maar de apps zijn niet erg intuïtief voor beginnende gebruikers.
  5. Surfshark – uitgebreide interface maakt het eenvoudig om een betrouwbare en veilige server te kiezen, maar veroorzaakt vertragingen en een hoge ping bij langeafstandsverbindingen.

Plus 6 extra geweldige VPN’s die de lijst gehaald hebben! Ga hier naartoe om meer te lezen.

11 beste VPN’s in 2024 (150+ VPN’s vergeleken en getest)

1. ExpressVPN – beste VPN voor privacy en beveiliging met krachtige beschermingsmaatregelen

Kort overzicht: resultaten van ExpressVPN

Snelheid Uitstekend – hoge snelheden en onbeperkte bandbreedte voor snelle streaming, torrenting en gaming
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, TrustedServer-technologie, automatische kill switch, split-tunneling en geen datalekken (zoals IP-adressen)
Privacy Strikt – gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, buiten de allianties 5/9/14 Eyes en gegarandeerd geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Chromebook, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Kindle Fire, Nook en routers
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, DAZN, ESPN+, Showtime en meer
Torrenting Wordt ondersteund – wereldwijd netwerk met meer dan 3000 servers die allemaal ondersteuning voor P2P bieden
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen kill switch voor de iOS-app
Beste prijs €6.71 per maand (abonnement: 15 maanden)

Update 2024! ExpressVPN heeft zijn prijzen een beperkte tijd verlaagd naar een krankzinnige €6.71 per maand met het 1-jarige abonnement (je kunt tot 49% besparen) + krijg 3 extra maanden gratis! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

ExpressVPN is de beste keuze als je op zoek bent naar een zeer veilige VPN die de beste versleuteling en functies voor privacybescherming biedt. Je hebt volledige online vrijheid omdat je firewalls, censuur en andere online beperkingen kunt omzeilen. ExpressVPN is een van de weinige VPN’s die nog steeds in China werkt en de strenge wetgeving voor internetgebruik van de overheid kan omzeilen!

ExpressVPN heeft de volgende beveiligings- en privacyfuncties:

  • 256-bit AES-versleuteling en een 4096-RSA-sleutel, waarmee de versleutelde tunnel opgezet en geverifieerd wordt.
  • Een kill switch die automatisch je internet blokkeert totdat je veilig verbonden bent met een server.
  • Lekbescherming — voorkomt IP-, DNS- en WebRTC-lekken om je persoonsgegevens te beschermen.
  • TrustedServer-technologie, op RAM gebaseerde servers die automatisch alle gegevens wissen tijdens elke geplande herstart.
  • Een extern gecontroleerd geen logsbeleid en daarnaast probeerden de Turkse autoriteiten gebruikersgegevens van ExpressVPN te verzamelen door servers fysiek in beslag te nemen en vonden niks.

Schermafbeelding van ExpressVPN die een IP-, WebRTC- en DNS-lektest heeft doorstaan terwijl deze is verbonden met een server in de VS

ExpressVPN biedt ingebouwde bescherming tegen datalekken die je echte IP-adres veilig maskeert

Ik vind het fijn dat alle 3000+ ExpressVPN-servers torrenting en streaming ondersteunen en ik behaalde hoge snelheden ongeacht de ExpressVPN-server waarmee ik verbond. Ik voerde snelheidstests uit op meerdere servers in de VS, het VK, Duitsland en Australië. Downloadsnelheden waren consistent hoog en daalden slechts met 16-25% vergeleken met mijn basissnelheid op alle locaties.

De snelheden van ExpressVPN zijn consistent snel op alle servers

Ik ervoer geen problemen tijdens het downloaden van grote torrentbestanden, spelen van online games of streamen van series en films in UHD. ExpressVPN kan op meerdere verschillende servers makkelijk toegang krijgen tot:

Netflix (VS, VK, Japan en meer) Disney+ Hulu Amazon Prime Video Max BBC iPlayer
CBS All Access Hotstar Showtime DAZN ESPN Paramount+
Peacock Discovery+ fuboTV Sling TV YouTube TV …en meer!

Je kunt ExpressVPN niet rechtstreeks installeren op alle apparaten, maar je kunt de MediaStreamer-functie van ExpressVPN gebruiken. Dit is een DNS-dienst waarmee je de VPN op bijna alle apparaten kunt uitvoeren waar je handmatig netwerkinstellingen kunt invoeren. Ik vond de configuratie erg eenvoudig, waarbij ik dit uittestte op mijn PS4 en Netflix succesvol kon streamen zonder problemen.

Op het gebied van bruikbaarheid is ExpressVPN ideaal voor zowel beginners als geavanceerde VPN-gebruikers. De interface is eenvoudig en makkelijk om te gebruiken, met Nederlandse apps voor meerdere platformen. De installatie en configuratie nam minder dan een minuut in beslag, zodat ik bijna direct verbinding kon maken. De browserextensies van ExpressVPN geven je daarnaast volledige controle over de VPN-app via je browser, wat door geen enkele andere VPN-app geboden wordt.

De abonnementen van ExpressVPN beginnen vanaf €6.71 per maand (abonnement: 15 maanden). Je kunt de standaard betalingsopties gebruiken, zoals betaalpas en creditcards of PayPal, maar als je de voorkeur geeft aan een anonieme optie, dan kun je ook voor Bitcoin kiezen.

Alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat je ExpressVPN risicovrij kunt uitproberen. Dit is een terugbetalingsbeleid ‘zonder vragen’, dus je hoeft geen reden op te geven als je van gedachten verandert. Ik heb dit zelf uitgetest en het was makkelijk om mijn geld terug te krijgen. Men probeerde me niet over te halen om te blijven en mijn verzoek werd direct verwerkt. Binnen 5 dagen ontving ik een volledige terugbetaling.

Lees de gedetailleerde ExpressVPN-review voor uitgebreide testresultaten op het gebied van snelheid, beveiliging, gebruikerservaring en meer.

2. CyberGhost – beste VPN voor snelle streaming en veilige torrenting via gespecialiseerde servers

Kort overzicht: resultaten van CyberGhost

Snelheid Goed – geoptimaliseerde servers voor snelle torrenting en streaming in UHD
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch, geen datalekken en ingebouwde advertentieblokkering
Privacy Strikt – gevestigd in Roemenië (buiten de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Android TV, Amazon Fire TV en Amazon Fire Stick
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Kodi, Sling TV, fuboTV, YouTube TV, Showtime en meer
Torrenting Wordt ondersteund – geoptimaliseerde servers voor veilige P2P-activiteiten
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 7
Geld-terug-garantie 45 dagen
Kleine nadelen De iOS-app biedt geen advertentieblokkering en split-tunneling
Geen geoptimaliseerde P2P-servers beschikbaar via de iOS- of Android-app
Beste prijs €2.03 per maand (abonnement van 2 jaar + 4 maanden gratis)

Update 2024! Je kunt een abonnement afsluiten bij CyberGhost vanaf slechts €2.03 per maand + krijg 4 maanden gratis met het 2-jarige abonnement (bespaar tot 83%)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

CyberGhost biedt eenvoudige streaming en torrenting dankzij meerdere geoptimaliseerde servers. Alle geoptimaliseerde servers zijn automatisch geconfigureerd om de hoogste snelheden te bieden en de beste prestaties te leveren. Je hoeft dus geen handmatige instellingen te selecteren en je kunt meteen verbinding maken.

Je kunt de CyberGhost-servers voor streaming vinden door in de app op het tabblad ‘voor streaming’ te klikken. Elke server is voor een specifieke streamingdienst geoptimaliseerd. Daarom ben je altijd verzekerd van een verbinding die werkt. Persoonlijk vind ik dit een geweldige functie. Bij veel VPN’s die ik heb getest, moest ik meerdere keren verbinding maken om een server te vinden die werkte. Bij CyberGhost is dit niet het geval omdat de provider alleen servers toont die gegarandeerd werken.

Schermafbeelding van de geoptimaliseerde servers van CyberGhost VPN die streamingplatforms zoals Netflix, Sling TV en Amazon Prime deblokkeren

Met CyberGhost is het eenvoudig om de juiste server voor de gewenste streamingdienst te kiezen

Ik heb zelf de geoptimaliseerde servers voor Netflix VS, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en Max getest. In alle gevallen kon ik met succes verbinding maken. De gemiddelde snelheden waren tussen de 28 en 30 Mbps, waardoor ik de video’s snel in UHD kon streamen.

Met CyberGhost kon ik vanaf mijn locatie in het VK eenvoudig toegang tot Netflix VS krijgen

De volledige lijst met geoptimaliseerde servers biedt je toegang tot de populairste streamingdiensten zoals Netflix VK, Netflix Japan, YouTube TV, NBC, ESPN+, Sling TV, Crunchyroll en een aantal kleinere services zoals Yle.

Je kunt op een vergelijkbare manier verbinding met de geoptimaliseerde servers voor torrenting maken. Door op het tabblad ‘voor torrenting’ (‘voor downloaden’ in de Mac- en iOS-app) te klikken, wordt er een lijst getoond met servers die P2P-bestandsdeling en Bittorrent ondersteunen. Ik heb de server in België geselecteerd omdat dit de dichtstbijzijnde server met een laag aantal gebruikers en een lage percentage belasting was. Al deze factoren zorgen ervoor dat je gebruik van hogere snelheden kunt maken. Dit bleek inderdaad het geval en ik kon een bestand met een grootte van 2 GB in minder dan 9 minuten downloaden.

Screenshot van de geoptimaliseerde servers van CyberGhost VPN voor downloaden en torrents

Snelle servers hebben een laag percentage belasting, weinig verbonden gebruikers en bevinden zich dicht bij je fysieke locatie

Maar op het gebied van torrenting gaat het niet alleen om hoge snelheden. Vooral als je in een land woont waar P2P-activiteiten beperkt of verboden zijn, is het van cruciaal belang dat de provider krachtige beveiligingsfuncties en privacybescherming biedt. Op deze gebieden levert CyberGhost uitstekende prestaties. Je online activiteiten worden beschermd met 256-bits AES encryptie en de provider slaat gegarandeerd geen logs op. Deze versleuteling is de beste die er momenteel beschikbaar is en overheden van over de hele wereld maken gebruik van dit type encryptie. In de app kun je ook instellingen selecteren om advertenties, trackers en malware te blokkeren. Dit is vooral handig als je torrent-websites gebruikt.

CyberGhost heeft ook de volgende krachtige beveiligings- en privacyfuncties:

  • 256-bit AES-versleuteling — welke alle gegevens beveiligd houdt binnen de versleutelde tunnel, zodat altijd een uitstekende bescherming behouden blijft.
  • Een kill switch — is beschikbaar bij alle apps voor het geval de VPN-verbinding onderbroken wordt.
  • Een strikt geen logsbeleid — dat onafhankelijk gecontroleerd is om te bevestigen dat CyberGhost nooit je gegevens bijhoudt of opslaat.
  • Ultra-privé ‘NoSpy’-servers — zijn gevestigd in Roemenië, wat geen wetten inzake elektronisch toezicht heeft.
  • Veilige protocollen — waaronder WireGuard, OpenVPN en IKEv2.

Daarnaast biedt CyberGhost een automatische kill switch. Deze functie voorkomt dat je IP-adres en persoonlijke gegevens zichtbaar kunnen worden als de VPN-verbinding onstabiel wordt. Toch zou ik het een voordeel vinden als de provider meer specifieke functies voor torrenting zou toevoegen. De iOS- en Android-apps van ExpressVPN bieden bijvoorbeeld ondersteuning voor torrenting, maar via de mobiele apps van CyberGhost kun je geen verbinding maken met servers die voor torrenting zijn geoptimaliseerd.

CyberGhost is met name geschikt voor gebruikers die een desktop met Windows, Mac of Linux hebben omdat deze speciale apps op het gebied van streaming en torrenting betere prestaties dan andere providers bieden. De prijs van €2.03 per maand (abonnement van 2 jaar + 4 maanden gratis) is al zeer voordelig, maar je kunt nog meer korting krijgen als je naar deze verborgen pagina met coupons gaat! Maak je geen zorgen als je niet meteen een langdurig abonnement wilt afsluiten. Dankzij de geld-terug-garantie van 45 dagen kun je elke functie die CyberGhost biedt eerst uitproberen. Als je niet tevreden bent of de service om een andere reden niet wilt blijven gebruiken, kun je contact met de klantenservice opnemen om een volledige terugbetaling aan te vragen. Het is een groot voordeel dat je geen reden voor de annulering hoeft te geven.

Als je meer informatie nodig hebt voordat je een beslissing neemt, kun je voor een uitgebreide analyse van de snelheden, privacybescherming, beveiliging en meer functies de volledige CyberGhost-review lezen.

3. Private Internet Access (PIA) – beste VPN voor ervaren gebruikers vanwege aanpasbare beveiligingsinstellingen

Kort overzicht: resultaten van PIA

Snelheid Gemiddeld – snelheden variëren op basis van de serverlocatie
Beveiliging Geavanceerd – versleuteling van militair niveau, kill switch, bescherming tegen datalekken en blokkering van advertenties, trackers en malware
Privacy Strikt – Een bewezen geen logsbeleid gecontroleerd door Deloitte
Speciale apps voor De meeste veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac en Linux
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer, Sling TV, fuboTV, CBS All Access en meer
Torrenting Wordt ondersteund – het gehele netwerk met meer dan 35000 servers ondersteunt P2P
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen Onbeperkte
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Niet elke server kan Netflix VS of Hulu deblokkeren
De iOS-app biedt geen advertentieblokkering en OpenVPN-protocol
Beste prijs 1.99 € per maand (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis)
Update 2024! Je kunt een abonnement afsluiten bij PIA vanaf slechts €1.99 per maand + krijg 2 maanden gratis met het 2-jarige abonnement (bespaar tot 81%)! Dit is een aanbieding voor beperkte tijd, dus zorg ervoor dat je er nu van profiteert voordat het te laat is. Bekijk hier meer informatie over deze aanbieding.

Private Internet Access (PIA) biedt geavanceerde privacy- en beveiligingsfuncties die je aan je eigen wensen kunt aanpassen. De speciale Android-, iPhone-, Windows- en Mac-apps bevatten veel verschillende opties die je kunt wijzigen.

Om een uitstekende beveiliging en privacy te bieden heeft PIA de volgende functies:

  • SOCKS5- en Shadowsocks-proxy’s — zijn toegankelijk via een multihop-verbinding om je verbinding te verhullen, wat helpt om netwerkbeperkingen te vermijden.
  • Datalekbescherming — beschermt je activiteiten tegen nieuwsgierige ogen door incidentele DNS- en IP-lekken te voorkomen.
  • Kill switch — verbreekt automatisch de verbinding met het internet om de privacy van je gegevens te waarborgen als de verbinding onderbroken wordt.
  • Strikt geen logsbeleid — dat onafhankelijk gecontroleerd is om de bewering van PIA over het niet bijhouden van logs of gegevens te bewijzen.

Je kunt bijvoorbeeld uit verschillende soorten versleuteling kiezen: AES-128, AES-256 of helemaal geen versleuteling (hoewel je inloggegevens nog steeds versleuteld zijn en ook je IP-adres verborgen blijft). Het is aanbevolen om AES-256 encryptie te kiezen omdat deze soort versleuteling nagenoeg onmogelijk ontcijferd kan worden. Toch is het een voordeel dat je de mogelijkheid hebt om een lager versleutelingsniveau en hogere snelheden te selecteren. Het is zeer bijzonder dat je zelfs controle over de handshake-codering hebt. Deze versleuteling wordt gebruikt om een veilige verbinding met PIA tot stand te brengen. Je hebt in totaal 6 opties, waaronder RSA en ECC.

Schermafbeelding van VPN voor privé-internettoegang en de bijbehorende app voor Mac met de aanpassingsopties van het tabblad Verbinding

De speciale app van PIA biedt aanpasbare opties die geen enkele andere VPN biedt

Als privacy zeer belangrijk voor je is, vind je het waarschijnlijk zorgelijk dat het hoofdkantoor van PIA zich in de Verenigde Staten bevindt. De VS is een van de oprichters van de 5 Eyes. Dit zijn vijf landen die onderling inlichtingen uitwisselen. In eerste instantie vond ik dit zorgwekkend, maar ik was gerustgesteld toen ik ontdekte dat PIA gegarandeerd geen logs opslaat (vergelijkbaar met ExpressVPN).

In het verleden heeft de Russische overheid servers van PIA onderzocht, maar het was onmogelijk om gebruikersgegevens te verkrijgen. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat het strikte beleid zonder opslag van logs wordt nageleefd. Kort na deze gebeurtenis heeft Rusland een nieuwe wet aangenomen die elke VPN-provider verplicht om logboeken met dataverkeer te bewaren. Meteen daarna zijn alle servers van PIA uit dit land verwijderd. Ik vind het zeer geruststellend dat PIA enorm veel heeft gedaan om de gegevens van klanten te beschermen.

Gelukkig hoef je de bewering van PIA over een uitstekend geen logsbeleid niet alleen van hen aan te nemen. De VPN is recent onderworpen aan een controle door een externe partij, Deloitte genaamd, wat een van de ‘Big Four’-ondernemingen is die een beleid zoals die van PIA valideert. Deloitte gaf PIA geweldige scores en verzekerde dat hun geen logsbeleid legitiem was en dat geen gebruikerslogs bijgehouden werden.

Screenshot van de website van Private Internet Access VPN met een blogpost waarin de reden achter pia's terugtrekking uit Rusland wordt beschreven

PIA heeft een transparante verklaring gegeven over het besluit om zich uit Rusland terug te trekken

Omdat PIA zeer veel waarde aan privacy hecht, is het een goede optie voor anoniem browsen (de VPN is compatibel met Tor) en veilige torrenting. Elke server biedt ondersteuning voor P2P-bestandsuitwisseling en het gebruik van BitTorrent en ik vind het zeer handig dat deze opties niet beperkt tot specifieke servers zijn.

Helaas levert PIA op het gebied van streaming minder goede prestaties. Het duurde extreem lang om content van Hulu te laden en ik kon alleen verbinding met de servers West, Florida, New York City en Washington DC maken. Verder had de VPN moeite om Netflix VS te deblokkeren en alleen de servers Chicago, East, New York City en Washington DC werkten. De snelheden waren laag en het duurde een paar minuten voordat de streamingkwaliteit naar UHD overschakelde.

Screenshot of PIA streaming Stranger Things on Netflix
PIA is niet de beste VPN voor Netflix VS, maar de servers kunnen Netflix in 5 andere landen deblokkeren (zoals het VK en Canada)

PIA kon echter eenvoudig content van Netflix VK, Canada, Australië, Frankrijk en Japan deblokkeren. Ook kon ik content van Disney+ (via alle Amerikaanse servers), Amazon Prime Video (via alle Amerikaanse en Britse servers) en BBC iPlayer (via alle Britse servers) streamen. In alle gevallen waren de snelheden hoog en kon ik na slechts enkele seconden bufferen video’s in UHD-kwaliteit bekijken.

Ik wil je sterk aanraden om voor PIA te kiezen als je op zoek bent naar een premium VPN die je volledige controle over je privacy- en beveiligingsinstellingen biedt. Je kunt PIA proberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Als je binnen 30 dagen annuleert, kun je een volledige terugbetaling aanvragen. Vergeet niet om de actuele kortingscodes te bekijken omdat je soms tot wel 76% korting kunt krijgen!

Als je nog niet zeker weet of PIA de juiste VPN voor jou is, kun je de volledige PIA-review met uitgebreide testresultaten lezen.

4. NordVPN – unieke functies bieden uitstekende beveiliging en netwerktoegankelijkheid

Kort overzicht: resultaten van NordVPN

Snelheid  Snel — indrukwekkende snelheden op nabijgelegen en verafgelegen verbindingen
Beveiliging Geavanceerd — 256-bit AES-versleuteling, kill switch, Threat Protection en lekbescherming
Servers Grote selectie — een netwerk van 6.300+ servers in 110 landen
Privacy Strikt — gevestigd in Panama (buiten de 5/9/14 Eyes) met een gecontroleerd geen logsbeleid
Native apps voor: Alle hoofdapparaten — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en routers
Bewezen deblokkering van: Alle populaire streamingplatformen — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max en meer
Torrenting Ondersteund — speciale P2P-serverse die torrenting toestaan
Klantenondersteuning Snelle 24/7 reactie via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine minpunten Erg weinig obfuscatieservers
Bereid om persoonlijk identificeerbare gegevens te delen als hier wettelijk naar gevraagd wordt
Beste prijs €3.09/mnd (abonnement van 2 jaar + 3 maanden gratis)

De unieke functies van NordVPN verbeteren je online beveiliging en netwerktoegankelijkheid. Deze bestaan uit:

  • Threat Protection — is een geavanceerde malwarebescherming en advertentie- en trackerblokkering die je apparaten beschermt, zelfs als de VPN niet verbonden is.
  • Meshnet — laat je toegang krijgen tot je apparaten of thuisnetwerk terwijl je in het buitenland bent, door een veilige versleutelde tunnel te creëren tussen apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld met je thuiscomputer verbinden via je smartphone terwijl je aan het reizen bent, om te streamen op je lokale accounts, bestanden te delen, games te spelen of op afstand te werken.
  • Dark Web Monitor — stuurt je waarschuwingen en beveelt beveiligingswijzigingen aan als je persoonsgegevens online blootgesteld worden, waarbij gecontroleerd wordt op e-mailadressen, wachtwoorden, contactgegevens en meer.

Deze functies zijn beschikbaar bij alle abonnementen van NordVPN en het is eenvoudig om ze in te stellen. Threat Protection en Dark Web Monitor moeten simpelweg ingeschakeld worden, terwijl Meshnet minder dan vijf minuten nodig had om te verbinden met verschillende apparaten en mijn persoonlijke netwerk te creëren.

Om je online beveiliging en privacy nog meer te verbeteren biedt NordVPN de volgende functies voor de serververbindingen:

  • 256-bit AES-versleuteling — alle servers worden beschermd door een versleuteling volgens militaire normen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig en anoniem zijn.
  • Kill switch — blokkeert toegang tot het internet om te voorkomen dat er onbeschermde verbindingen zijn die je gegevens bloot kunnen stellen.
  • Automatisch verbinden — detecteert wanneer je een onbeveiligd netwerk gebruikt en verbindt met een server om de beveiliging te behouden.
  • Gecontroleerd geen logsbeleid — heeft onafhankelijk geverifieerd dat NordVPN je gegevens niet bijhoudt of opslaat.

Ik was onder de indruk van de protocolselectie van NordVPN, welke ook het zelfgemaakte NordLynx-protocol bevat. NordLynx gebruikt een WireGuard-sjabloon en een NAT-systeem (Network Address Translation) voor geweldige snelheden en een ondoordringbare beveiliging.

Met NordLynx waren mijn snelheden met NordVPN consistent snel op het wereldwijde servernetwerk. Tijdens tests daalden mijn snelheden gemiddeld slechts met 20%, zelfs met langeafstandsverbindingen. Dit maakte het eenvoudig om torrents te downloaden, online games te spelen, op het internet te surfen en de volgende diensten in UHD-kwaliteit te streamen:

Netflix  Amazon Prime Video Disney+ Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max …en meer!

Je zult ontdekken dat NordVPN ook geoptimaliseerde servers voor torrenting, Onion Over VPN en multihop-verbindingen heeft. Ik vond dat dit het eenvoudig maakte om precies de juiste server voor mijn online activiteiten te kiezen.

Ik was echter teleurgesteld dat NordVPN erg weinig obfuscatieservers in hun netwerk heeft. Dit is een premiumfunctie die andere VPN’s als standaard bieden voor alle serververbindingen, waardoor het makkelijk is om proxydetectie te vermijden die toegang tot websites en diensten blokkeert. Met een beperkte hoeveelheid zal je mogelijk niet altijd kunnen verbinden met een obfuscatieserver.

NordVPN is gelukkig een redelijk geprijsde optie (abonnementen beginnen vanaf €3.09/maand) en alle abonnementen hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen. Als je van gedachten verandert kun je contact opnemen met de 24/7 live chat voor een terugbetaling. Toen ik dit deed had ik mijn geld binnen zeven dagen weer terug.

5. Surfshark – goedkope VPN vol met functies die ideaal is voor het afstemmen van je verbinding

Kort overzicht: resultaten van Surfshark

Snelheid Gemiddeld — hoge wereldwijde snelheden met onverwachts hoge ping
Beveiliging Geavanceerd — 256-bit AES-versleuteling, kill switch, lekbescherming en meer
Servers Goed — een netwerk van 3200+ servers in 100 landen
Privacy Strikt — gevestigd in Nederland (onderdeel van de 9 Eyes-alliantie) met een gecontroleerd geen logsbeleid
Native apps voor: Alle hoofdapparaten — Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en routers
Bewezen deblokkering van: Alle populaire streamingplatformen — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max en meer
Torrenting Ondersteund — geoptimaliseerde P2P-verbindingen in torrentvriendelijke locaties
Klantenondersteuning Snelle 24/7 reactie via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen Onbeperkte
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine minpunten Hoofdkantoor in locatie die onderdeel is van de 9 Eyes-alliantie
De dure keuze voor kortetemijnabonnementen
Beste prijs €2.29/mnd (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis)

De apps van Surfshark zijn gevuld met aanpasbare functies, welke ideaal zijn voor het afstemmen van je verbindingen. Deze functies bestaan uit gepersonaliseerde multihop-verbindingen, een zelfwijzigend IP-adres, split tunneling en aanpasbaar automatisch verbinden. Het aanpassen van Surfshark aan mijn behoeften geeft me een vertrouwd gevoel dat mijn VPN-verbinding geschikt is voor mijn online activiteiten.

Nog beter is dat Surfshark een goedkope optie is, vooral gezien het uitgebreide functieaanbod. Je kunt abonneren op de VPN vanaf slechts €2.29/maand voor een langetermijnabonnement (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis), waarbij je een enorme 85% op de normale prijzen bespaart.

Voor beginnende gebruikers beschrijven de apps van Surfshark duidelijk wat elke functie doet en de meeste kunnen met een enkele klik in- en uitgeschakeld worden. Dit maakt het configureren van de apps eenvoudig en het neemt slechts een paar minuten in beslag om een gepersonaliseerde verbinding te creëren.

Naast de hoge aanpasbaarheid zorgt Surfshark ervoor dat je verbindingen altijd veilig en privé zijn met de volgende kwalitatieve functies:

  • 256-bit AES-versleuteling — beschermt je gegevens en online activiteiten met een beveiliging volgens militaire normen op alle serververbindingen.
  • Lekbescherming — voorkomt dat incidentele DNS-, IP- en WebRTC-lekken je echte locatie en persoonsgegevens onthullen.
  • CleanWeb — voorkomt dat advertenties, trackers en schadelijke websites je online handelingen verzamelen of je apparaten besmetten met malware.
  • Gecontroleerd geen logsbeleid — bevestigt de beweringen van Surfshark dat je gegevens nooit bijgehouden of opgeslagen worden wanneer je verbonden bent met het servernetwerk van de VPN.

Ik was blij om te ontdekken dat Surfshark de snelste en veiligste verbindingsprotocollen ondersteunt, waaronder WireGuard, OpenVPN en IKEv2 voor mobiele apparaten. Deze protocollen zijn allemaal ontworpen om voor soepele verbindingen zonder vertragingen te zorgen die je gegevens beschermen. Tijdens tests ontdekte ik dat WireGuard de betrouwbaarste en snelste verbindingen biedt.

Door WireGuard te gebruiken kon ik ervoor zorgen dat mijn snelheden met Surfshark consistent hoog waren op het wereldwijde netwerk. Surfshark verlaagde mijn verbindingssnelheden gemiddeld met slechts 20%, wat snel genoeg is snelle torrenting, UHD-streamen en veilig surfen op alle servers. Ik ervoer geen vertragingen door overbelasting en mijn verbinding bleef consistent.

Met betrouwbaar hoge snelheden is Surfshark een goede keuze om toegang te krijgen tot je favoriete streamingdiensten tijdens het reizen. Tijdens tests kon Surfshark makkelijk verbinden met de volgende diensten:

Netflix Disney+  Amazon Prime Video Hulu BBC iPlayer
Showtime ESPN DAZN Max …en meer!

Het enige probleem met Surfshark is dat de ping op sommige servers onverwachts hoog is. Mijn ping steeg af en toe met meer dan 300%, waardoor het bijna onmogelijk was om online games te spelen of te videochatten met vrienden en familie. Ik raad aan om alleen de lokale servers van Surfshark te gebruiken voor gamen en videobellen, aangezien deze over het algemeen een lagere ping hebben.

Alle abonnementen van Surfshark hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen, waardoor het makkelijk is om de VPN risicovrij uit te testen. Als je niet volledig tevreden bent, neem dan binnen 30 dagen contact op met de klantenservice voor een terugbetaling. Ik vroeg mijn geld terug via de 24/7 live chat en had binnen zeven dagen een volledige terugbetaling.

6. PrivateVPN – eenvoudige VPN met betrouwbare servers om wereldwijde content te deblokkeren (zelfs in China)

Kort overzicht: resultaten van PrivateVPN

Snelheid Goed – de snelheden zijn hoog genoeg om zonder problemen te browsen, streamen en torrenten
Beveiliging Geavanceerd – versleuteling van militair niveau, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in Zweden (binnen de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en Android TV
Deblokkeert gegarandeerd Alle populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, Sling TV, CBS All Access en meer
Torrenting Wordt ondersteund – het volledige servernetwerk biedt ondersteuning voor P2P-activiteiten
Klantenservice Reageert langzaam via live chat, het online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen De iOS-app biedt geen kill switch
Geen browserextensies beschikbaar
Live chat is niet altijd beschikbaar
Beste prijs €2.08 per maand (abonnement: 36 maanden)

PrivateVPN is een VPN die goede prestaties levert, maar in eerste instantie was ik vanwege het kleine netwerk met slechts 200 servers erg sceptisch. Als een VPN een klein netwerk heeft, is de kans groot dat de servers overbelast zijn (dit betekent dat je lagere snelheden ervaart) en websites met beperkte content niet altijd kunnen worden gedeblokkeerd. Tijdens het testen van PrivateVPN was ik aangenaam verrast toen ik ontdekte dat mijn aanvankelijke zorgen onnodig bleken.

Je kunt kiezen uit meer dan 7000 verschillende IP-adressen, waardoor de snelheden niet laag en de servers nooit overbelast zijn. Ik zou het een voordeel vinden als er meer servers aan het netwerk zouden worden toegevoegd, maar ik heb tijdens de tests geen problemen, zoals lage snelheden of verbindingsproblemen ervaren. Ik was zelfs behoorlijk tevreden over de algehele prestaties en de servers in Toronto en Hongkong werken zelfs in China!

Ook kunnen de servers van PrivateVPN in 19 landen Netflix deblokkeren. Dat is het grootste aantal landen van alle VPN’s die ik heb getest. Dit omvat Netflix VS, VK, Canada, Australië, Frankrijk, Brazilië en Zweden. Ik kon Stranger Things in UHD bekijken en het programma werd steeds binnen 3 seconden geladen.

De geoptimaliseerde servers van PrivateVPN kunnen de blokkades voor Netflix-content omzeilen

De app bevat een volledige lijst met alle streamingdiensten die de provider kan deblokkeren. Je hoeft alleen maar op ‘locatie kiezen’ te klikken om de lijst te openen. De lijst bevat populaire websites zoals Hulu en Max, maar ook minder bekende services zoals Yle en SonyLiv.

Schermafbeelding van de Mac-app van PrivateVPN met een lijst met geoptimaliseerde servers voor streaming

PrivateVPN biedt geoptimaliseerde servers voor veel verschillende streamingdiensten

Torrenting wordt op het hele servernetwerk ondersteund. Het is dus niet nodig om verbinding met specifieke servers te maken. Je bent altijd volledig anoniem omdat PrivateVPN versleuteling van militair niveau gebruikt en je online activiteiten niet opslaat. Voor extra beveiliging kun je in de app naar het tabblad ‘connection guard’ gaan en IPv6-lekbescherming en de kill switch inschakelen. Toen ik beide functies testte, heb ik geen lekken gevonden en de kill switch werkte perfect. Ik vond het echter een nadeel dat de kill switch alleen voor Android, Windows en Mac beschikbaar is. Als je een iOS-apparaat hebt, kun je deze functie niet gebruiken.

Ik ben er ook achter gekomen dat het klantenserviceteam van PrivateVPN in vergelijking met de meeste andere premium VPN’s traag reageert. Ik wilde een aantal vragen over bepaalde functies stellen en was de eerste in de wachtrij. Toch duurde het vijf minuten voordat ik met een medewerker kon chatten. Ik had dus geluk dat ik geen dringende technische problemen ervaarde! Een paar minuten later had ik nog een vraag, maar toen was de optie om contact op te nemen via de live chat verdwenen. Ik had alleen de mogelijkheid om een online formulier in te vullen en op een antwoord per e-mail te wachten (8 minuten later kreeg ik een uitgebreid antwoord).

Hoewel ik behoorlijk onder de indruk van de prestaties van PrivateVPN was, kan de provider nog niet met de 5 beste VPN’s concurreren. Maar je kunt het best bepalen of dit de juiste VPN voor jou is door de provider zelf te testen. Voor elk abonnement geldt een geld-terug-garantie van 30 dagen. Daarom kun je PrivateVPN altijd 30 dagen zonder enig risico uitproberen. Als je een kortingsbon gebruikt, kun je een nog betere deal krijgen en tot 65% korting op de volledige prijs krijgen! Als je de service niet wilt blijven gebruiken, kun je eenvoudig contact met het klantenserviceteam opnemen om een volledige terugbetaling aan te vragen.

Voor meer informatie kun je de volledige PrivateVPN-review met een uitgebreid overzicht van de beveiligings- en privacyfuncties, servers, gebruikerservaring en meer lezen.

7. IPVanish – degelijke beveiligingsfuncties en een goede optie voor torrenting dankzij de gratis SOCKS5-proxy

Kort overzicht: resultaten van IPVanish

Snelheid Goed – hoge snelheden voor torrenting en standaard online activiteiten
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in de VS (binnen de allianties 5/9/14 Eyes) en geen opslag van logs
Speciale apps voor De meeste veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux, Amazon Fire TV en Amazon Fire Stick
Deblokkeert gegarandeerd De meeste populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer en meer
Torrenting Wordt ondersteund – elke server ondersteunt torrenting en de SOCKS5-proxy is gratis beschikbaar
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat, telefoon, e-mail en het online formulier
Apparaatverbindingen Onbeperkte
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Niet mogelijk om met cryptovaluta te betalen
Kan Netflix niet op een betrouwbare manier deblokkeren
Geen blokkering van advertenties, malware en trackers
Beste prijs €2.39 per maand (abonnement: 2 jaar)

IPVanish is een goede optie als je een VPN nodig hebt voor torrenting of wanneer je online meer privacybescherming wilt. Je krijgt een onbeperkte bandbreedte voor hoge snelheden en je online activiteiten worden altijd versleuteld en beschermd omdat er gegarandeerd geen logs worden opgeslagen. Als je in het buitenland bent, kan deze provider je echter geen toegang tot geblokkeerde content bieden. Als je streamingdiensten zoals Netflix wilt ontgrendelen, wil ik je aanraden om in plaats daarvan voor ExpressVPN te kiezen.

Tijdens het uitvoeren van de tests heb ik verbinding met servers in Zwitserland, Zweden en Spanje gemaakt om BitTorrent-bestanden te downloaden. De snelheden voor torrenting waren uitstekend en de verbinding was voortdurend stabiel. Ik heb ook de gratis SOCKS5-proxy getest die bij elk abonnement is inbegrepen. De proxy biedt extra snelheid en anonimiteit, maar zorgt er niet voor dat je verkeer wordt versleuteld. Ik wil je sterk aanraden om deze optie in combinatie met de VPN te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het risico kleiner is dat je wordt gehackt of je apparaat met virussen en malware wordt geïnfecteerd.

Schermafbeelding van de gratis SOCKS5-proxyserverreferenties van IPVanish op de website

IPVanish is een van de weinige VPN’s die een gratis SOCKS5-proxy voor torrenting biedt

Alle online activiteiten worden beschermd door 256-bits AES encryptie van militair niveau en een beleid waarin wordt vermeld dat er gegarandeerd geen logs worden opgeslagen. Hoewel de service in de VS is gevestigd (en onder de jurisdictie van de inlichtingenalliantie 5 Eyes valt), worden je browsegeschiedenis en persoonlijke gegevens nooit bijgehouden, verzameld of geregistreerd. Dit betekent dat IPVanish geen gegevens kan delen, zelfs als de overheid een verzoek om gebruikersinformatie indient.

Ondanks de hoge snelheden en krachtige beveiligingsmaatregelen is dit niet een van de beste VPN’s voor streaming. Toen ik content van Netflix VS wilde openen, moest ik twee keer naar een andere server overschakelen voordat ik Stranger Things kon kijken (de servers New York en Chicago werkten niet, maar Boston wel). Als je op zoek bent naar een VPN om beperkte content te deblokkeren, is ExpressVPN een betere keuze voor eenvoudige en snelle streaming.

In vergelijking met andere providers zijn de prijzen van IPVanish gemiddeld, maar je kunt een coupon gebruiken om maar liefst 73% op de volledige prijs te besparen! Als je niet zeker weet of je een abonnement wilt afsluiten, hoef je nog niet meteen te beslissen. Je kunt IPVanish eenvoudig uitproberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Als je de service niet wilt blijven gebruiken, hoef je niet eens contact met een medewerker op te nemen. Je hoeft alleen maar naar de website te gaan om op je account in te loggen en je abonnement te annuleren. Vervolgens zal je terugbetaling automatisch worden verwerkt.

Lees de volledige IPVanish-review voor meer informatie over de snelheid, servers, beveiliging en meer.

8. PureVPN – kwantumbestendige encryptiesleutels beschermen je gegevens volledig

Kort overzicht: resultaten van PureVPN

Snelheid Gemiddeld — solide snelheden, maar hoge ping op verafgelegen servers
Beveiliging Geavanceerd — 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Groot – een netwerk van 6000+ servers in 65 landen
Privacy Uitstekend – gevestigd op de Britse Maagdeneilanden (buiten de 5/9/14 Eyes) en onafhankelijke privacycontrole
Native apps voor: Meeste populaire apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac en Linux
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen – Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en meer
Torrenting Ondersteund maar beperkt – minder dan de helft van de PureVPN-servers ondersteunt torrenting, merkbare gaten
Klantenondersteuning Snelle reacties via 24/7 live chat, online formulier en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 31 dagen
Kleine nadelen Hoge ping en langzame snelheden op virtuele servers
DDoS-bescherming en port forwarding alleen beschikbaar voor meerprijs
E-mailtickets zijn onbetrouwbaar
Beste prijs €1.92 per maand (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis)

De kwantumbestendige versleuteling van PureVPN beschermt je tegen de nieuwste bedreigingen. Nu kwantumcomputing steeds populairder wordt, worden de risico’s voor je gegevensbescherming ook groter. Door kwantumbestendige versleuteling te implementeren, denkt PureVPN aan je toekomstige bescherming. Dit geeft me gemoedsrust dat ik PureVPN kan blijven gebruiken tijdens nieuwe technologische ontwikkelingen en een hoog beveiligingsniveau behouden.

Alle 6000+ servers van PureVPN worden ondersteund door:

  • Toonaangevende versleuteling volgens militaire normen.
  • Een kill switch voor de apps van elk ondersteund platform.
  • Een strikt geen logsbeleid om je persoonsgegevens te beschermen.
  • Bescherming tegen IPv4-, IPv6-, DNS- en WebRTC-lekken.

Screenshot van een ipleak.net-test die nul lekken toont met PureVPN verbonden met een Amerikaanse server.

PureVPN beschermde mijn persoonsgegevens eenvoudig met de versleutelde tunnel

PureVPN biedt ook split tunneling en port forwarding, extra functies die je meer controle geven over je VPN-verbinding. Ik vond vooral split tunneling handig voor het versleutelen van mijn internetbankieren terwijl ik streamde op mijn lokale accounts, terwijl port forwarding me hielp om torrentingsnelheden te verbeteren.

Op het gebied van algehele snelheden heeft PureVPN geen aanzienlijke impact op snelheden, zelfs bij verafgelegen serververbindingen. Mijn snelheden daalden gemiddeld met zo’n 20%, wat verrassend weinig is voor een goedkope VPN (abonnementen beginnen vanaf €1.92 per maand (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis). Ik raad aan om WireGuard te gebruiken om je snelheden betrouwbaar snel te houden wanneer je toegang krijgt tot:

Netflix Hulu BBC iPlayer
Amazon Prime Video Max …en meer!

Ik was een beetje teleurgesteld dat PureVPN torrenting mogelijk maakt op slechts minder dan de helft van de 6000+ servers. Er zijn merkbare gaten in P2P-dekking en er zijn locaties die helemaal geen torrentingservers hebben. Hoewel ik makkelijk met een nabijgelegen P2P-server kon verbinden, kun je problemen ervaren als er geen lokale zijn, waaronder overbelasting en langzame downloads. Regio’s zoals Afrika, Azië en Oceanië hebben een erg beperkt aantal P2P-verbindingen in de buurt.

PureVPN heeft een uitstekende 24/7 live chat, waar je toegang tot kunt krijgen via de website en app. Dit maakte het erg makkelijk om te verbinden met een ondersteuningsmedewerker die altijd snel en grondig reageerde op mijn vragen. Ik ontving echter helemaal geen reactie op mijn e-mailticket, dus ik kan e-mail niet aanbevelen om contact op te nemen met de klantenservice.

Je kunt PureVPN risicovrij uitproberen op al je apparaten, aangezien er speciale apps zijn voor Windows, Mac, Android, iOS en meer. Daarnaast beginnen de abonnementen vanaf slechts €1.92/maand, waardoor dit een betaalbare optie is (abonnement van 2 jaar + 2 maanden gratis). PureVPN heeft een geld-terug-garantie van 31 dagen, zodat je een volledige terugbetaling kunt krijgen als je van gedachten verandert.

Je kunt de volledige review van PureVPN hier lezen om meer te weten te komen over de beveiligings- en privacyfuncties, klantenservice, betalingsmethodes en meer.

9. Proton VPN – ingebouwde Tor-ondersteuning om je activiteiten privé te houden

Kort overzicht: resultaten van Proton VPN

Snelheid Goed – betrouwbaar snel voor streamen, torrenting en surfen
Beveiliging Geavanceerd – 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Klein – een netwerk van 4690+ servers in 71 landen
Privacy Strikt – gevestigd in Zwitserland (buiten de 5/9/14 Eyes) met een gecontroleerd geen logsbeleid
Native apps voor: Meeste hoofdapparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en geselecteerde routers (DD-WRT, AsusWRT en Tomato)
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen – Netflix, Disney+, Max en meer
Torrenting Ondersteund – elke server ondersteunt torrenting
Klantenondersteuning Snelle reactie via live chat, e-mailtickets en online formulier
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Live chat is niet 24/7
Werkt niet in China
Geld-terug-garantie geeft niet een volledige terugbetaling
Beste prijs €4.49 per maand (abonnement: 2 jaar)

Proton VPN zorgt ervoor dat je online activiteiten anoniem zijn met de geoptimaliseerde serververbindingen en infrastructuur. Uniek voor Proton VPN is de optie om te verbinden met het Tor-netwerk zonder de Tor-browser te downloaden. Je krijgt de anonimiteit van Tor, plus de versleuteling van een VPN-verbinding. Ik ontdekte dat het gebruik van Proton VPN met Tor mijn verbindingen niet zoveel vertraagde als tijdens het gebruik van Tor zelf.

Afgezien van Tor biedt Proton VPN Secure Core-servers die fungeren als een multi-hopfunctie. Deze leiden je verbinding om door 2 servers, met de eerste in een privacyvriendelijk land zoals Zwitserland, wat ervoor zorgt dat je gegevens privé blijven, zelfs als een volgende server blootgesteld wordt. Hoewel dit mijn snelheden aanzienlijk verlaagde (met bijna 95%), zijn deze servers ideaal als je veel waarde hecht aan je privacy.

Tijdens het gebruik van de normale servers biedt Proton VPN snelheden die hoog genoeg zijn voor activiteiten zonder vertragingen. Mijn snelheden daalden niet meer dan 40%, zelfs toen ik met verafgelegen servers verbond, waardoor ik mijn favoriete series zonder problemen kon kijken. Proton VPN wordt ondersteund door een servernetwerk van 10 Gbps om de snelheden zo hoog mogelijk te houden.

Screenshot van Proton VPN verbonden met een Britse server met A Star is Born op BBC iPlayer.

Streamen op BBC iPlayer was makkelijk met de snelle servers van Proton VPN

Proton VPN kon toegang krijgen tot de volgende streamingdiensten:

Netflix Disney+ Hulu Amazon Prime Video
BBC iPlayer ESPN Max …en meer!

Proton VPN ondersteunt ook bestanden delen via P2P op meerdere geoptimaliseerde servers, wat ik uittestte door een bestand van 2 GB te downloaden, wat minder dan 5 minuten in beslag nam. Proton VPN ondersteunt echter geen port forwarding, dus uploaden zal mogelijk langzamer zijn.

Om je te beschermen heeft Proton VPN:

  • 256-bit AES-versleuteling op elke verbinding.
  • Een kill switch om je online activiteiten te allen tijde anoniem te houden.
  • Secure Core-servers leiden je verkeer om door 2 servers voor extra beveiliging en anonimiteit.
  • Een strikt geen logsbeleid, welke onafhankelijk gecontroleerd is.
  • Hoofdkantoor in Zwitserland, buiten landen van de Eyes-alliantie.

De VPN ondersteunt verschillende verbindingsprotocollen, waaronder WireGuard, OpenVPN en IKEv2/IPSec (niet beschikbaar op Windows-apparaten). Ik koos het WireGuard-protocol om mijn snelheden hoog en mijn verbinding betrouwbaar te houden.

Proton VPN biedt helaas geen 24/7 live chat, wat frustrerend is als je een dringende vraag hebt. 24/7 e-mailtickets zijn echter wel beschikbaar en er werd sneller gereageerd dan ik verwacht had. Ik ontving reacties op mijn e-mails in minder dan 24 uur.

Als je Proton VPN zelf uit wilt testen, dan zijn abonnementen beschikbaar vanaf €4.49/maand (abonnement: 2 jaar). Proton VPN heeft ook een gratis versie welke erg beperkt is, maar dit is een goede manier om de dienst eerst uit te proberen. Ondanks dat er een geld-terug-garantie van 30 dagen is, zal je niet noodzakelijk een volledige terugbetaling krijgen. In plaats daarvan krijg je een volledige terugbetaling voor de resterende tijd van je abonnement, niet het volledige bedrag.

Bekijk de uitgebreide review van Proton VPN voor meer informatie over de servers, snelheden, beveiliging en meer.

10. VyprVPN – VPN die gegarandeerd geen logs opslaat en sterk op privacy is gericht

Kort overzicht: resultaten van VyprVPN

Snelheid Gemiddeld – lage snelheid als je met servers op grote afstand verbonden bent
Beveiliging Geavanceerd – 256-bits AES encryptie, kill switch en bescherming tegen datalekken
Privacy Strikt – gevestigd in Zwitserland (buiten de allianties 5/9/14 Eyes) en gegarandeerd geen opslag van logs
Speciale apps voor Alle veelgebruikte apparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Blackphone, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en Android TV
Deblokkeert gegarandeerd De meeste populaire streamingplatforms zoals Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max, BBC iPlayer en meer
Torrenting Wordt ondersteund – alle servers bieden ondersteuning voor torrenting
Klantenservice Reageert 24/7 snel via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen speciale Linux-app
Accepteert geen betalingen met cryptovaluta
Apps voor iOS, routers, Amazon Fire Stick, Amazon Fire TV en smart-tv’s bevatten geen kill switch
Beste prijs $3.00 per maand (abonnement: 2 jaar)

VyprVPN is niet de snelste VPN die ik heb getest, maar de service zorgt ervoor dat je persoonlijke gegevens altijd privé en veilig blijven. De provider slaat gegarandeerd geen logs op en alle servers worden door versleuteling van militair niveau beschermd. Hierdoor is VyprVPN een veilige optie voor browsen en torrenting omdat P2P-activiteiten op alle servers worden ondersteund. Verder kun je de service gebruiken om vanuit het buitenland content van streamingdiensten te deblokkeren.

Een unieke functie is het gepatenteerde 256-bits Chameleon-protocol dat speciaal is ontworpen om censuur en firewalls te omzeilen. Toen ik het Chameleon-protocol had geselecteerd en verbinding had gemaakt, kon ik eenvoudig Amerikaanse websites zoals Netflix, Disney+, Hulu en Amazon Prime Video ontgrendelen. Ik vond het vooral een groot voordeel dat ik toegang tot Netflix kon krijgen. Voor VPN’s is het namelijk zeer lastig om de blokkades van deze streamingdienst te omzeilen. Toen ik Stranger Things in UHD-kwaliteit wilde bekijken, duurde het slechts 5 seconden voordat de video was geladen.

Screenshot of VyprVPN streaming Stranger Things
Het Chameleon-protocol van VyprVPN kan Netflix deblokkeren en de streamingfout omzeilen

Ik heb Ookla gebruikt om snelheidstests uit te voeren. Uit de resultaten bleek dat de snelheden enorm afnamen toen ik verbonden was met servers die zich in de VS (op bijna 6000 km afstand) bevinden. De gemiddelde snelheid van de servers in het VK was 43,11 Mbps. Toen ik verbinding met Amerikaanse servers maakte, daalde de snelheid met 60% tot 17 Mbps. Voor mij was dit geen probleem omdat mijn normale internetsnelheden extreem hoog zijn, maar mogelijk is VyprVPN niet de beste keuze als je in een land bent waar de breedbandsnelheden gemiddeld of laag zijn.

Als privacy voor jou belangrijker dan snelheid is, dan is het een groot voordeel dat VyprVPN gegarandeerd geen logs opslaat en is bewezen dat de provider het privacybeleid naleeft. Leviathan Security is een bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging dat een onafhankelijke test heeft uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat deze VPN geen identificerende gegevens bewaart of verzamelt. Daarnaast is VyprVPN samen met ExpressVPN een van de weinige services die heeft gereageerd op de enquête van het Amerikaanse Centrum voor Democratie en Technologie over de bedrijfsvoering en privacybeveiliging van VPN-providers. Ik vind het zeer geruststellend dat deze service enorm transparant is omdat dit in deze branche vrij zeldzaam is.

Naar mijn mening is ExpressVPN een betere optie als het om algehele prestaties gaat, maar VyprVPN kan voor een veel lagere prijs van $3.00 per maand online beveiliging bieden. Je kunt zelfs nog meer geld besparen door van de verborgen kortingen te profiteren! Voor elk abonnement geldt een geld-terug-garantie van 30 dagen die je kunt gebruiken om VyprVPN volledig zonder risico uit te proberen.

Lees de gedetailleerde VyprVPN-review voor uitgebreide testresultaten op het gebied van snelheid, servers, gebruikerservaring en meer.

11. Ivacy VPN – sterke beveiliging maar inconsistente snelheden en toegang tot streaming

Kort overzicht: resultaten van Ivacy

Snelheid Inconsistent – snel lokaal maar langzamer op verafgelegen verbindingen, met langzame uploadsnelheden
Beveiliging Geavanceerd – 256-bit AES-versleuteling, kill switch en lekbescherming
Servers Gemiddeld – een netwerk van 5700+ servers in 56 landen
Privacy Strikt – gevestigd in Singapore (buiten de 5/9/14 Eyes) met een geen logsbeleid
Native apps voor: Alle hoofdapparaten – Android, iPhone, Windows, Mac, Linux en routers
Deblokkeert bewezen: Meeste populaire streamingplatformen — Netflix, Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, Max en meer
Torrenting Ondersteund – torrenting wordt ondersteund op alle servers
Klantenondersteuning Snelle 24/7 reacties via live chat en e-mail
Apparaatverbindingen 10
Geld-terug-garantie 30 dagen
Kleine nadelen Geen kill switch voor iOS of Mac
Geen onafhankelijke privacycontrole
Singapore werkt mogelijk samen met instanties die onder de Eyes-alliantie vallen
Beste prijs €0.90 per maand (abonnement: 5 jaar)

Ivacy VPN biedt een toonaangevende beveiliging die je gegevens effectief beschermt. Elke server biedt standaard:

  • 256-bit AES-versleuteling.
  • Volledige lekbescherming om je online activiteiten en persoonsgegevens te beschermen.
  • Een kill switch (niet beschikbaar op Mac of iOS).
  • Een geen logsbeleid voor alle gebruikersgegevens.

Ivacy VPN heeft ook een handige split tunneling-functie die ik configureerde met mijn browser. Ik kon veilig internetbankieren met de VPN terwijl ik streamde op mijn lokale Netflix-account.

Ik was onder de indruk van de Secure Download-functie van Ivacy VPN, welke downloads met malware en andere bedreigingen blokkeert. Deze functie is uniek voor Ivacy VPN en werkt goed. Ik probeerde schadelijke testbestanden te downloaden en Ivacy VPN blokkeerde ze allemaal. Secure Download was vooral handig tijdens torrenting en Ivacy VPN ondersteunt torrenting op elke server.

Screenshot van de Ivacy VPN Windows-app die de serverkeuzes voor de Secure Download-functie benadrukt.

De Secure Download-functie van Ivacy VPN is ideaal voor torrenting

Ivacy VPN biedt meerdere protocollen, waaronder WireGuard, OpenVPN, L2TP/IPSec en IKEv2. Ik gebruikte het WireGuard-protocol en dit gaf me de betrouwbaarste verbindingen en hoogste snelheden.

Tijdens het testen van de snelheden van Ivacy VPN behaalde ik redelijk hoge downloadsnelheden, maar de uploadsnelheden waren vaak erg traag. Dit maakte het moeilijk om P2P-bestanden te delen, videogesprekken te voeren en online games te spelen zonder lag.

Ik ervoer ook problemen om betrouwbaar verbinding te maken streamingdiensten met Ivacy VPN. Ik moest meerdere keren proberen om toegang te krijgen tot streamingaccounts, zelfs toen ik geoptimaliseerde servers gebruikte. Toen ik echter verbinding kon maken, streamde ik met minimale buffering en in UHD-kwaliteit. Ivacy VPN werkt met:

Netflix Disney+ Amazon Prime Video
Hulu Max …en meer!

Ivacy VPN heeft een uitgebreide compatibiliteit met platformen, dus je kunt de app op de meeste populaire apparaten downloaden. Ivacy VPN mist echter belangrijke functies voor de iOS- en Mac-apps, zoals split tunneling en een kill switch. Ik zou graag zien dat deze toegevoegd worden voor extra gegevensbescherming.

Als je Ivacy VPN zelf uit wilt testen, dan beginnen de abonnementen vanaf €0.90/maand (abonnement: 5 jaar). Je kunt de dienst risicovrij uitproberen, aangezien Ivacy VPN een geld-terug-garantie van 30 dagen heeft. Je kunt echter geen terugbetaling aanvragen als je betaalt met cryptovaluta.

Je kunt hier de volledige review van Ivacy VPN lezen om meer te weten te komen over de servers, snelheden, klantenservice en meer.

Snelle vergelijkingstabel: wat is de beste VPN in 2024?

ExpressVPN CyberGhost PIA NordVPN Surfshark
Snelheid Uitstekend Goed Goed Goed Goed
Beveiliging en privacy Uitstekend Uitstekend Uitstekend Goed Goed
Beste prijs
(maandelijks)
€6.71 €2.03 1.99 € €2.08 €2.39
Servers 3000+ servers in 105 countries 11.800+ servers in 100 countries 35000+ servers in 91 countries 6.300+ servers in 110 countries 3200+ servers in 100 countries
Ondersteunt torrenting
Split tunneling

Waarom je een VPN nodig hebt

Het is belangrijker dan ooit om jezelf online te beschermen, aangezien er elke dag nieuwe bedreigingen bijkomen. Wanneer je zonder VPN met het internet verbindt, dan breng je je persoonsgegevens in gevaar voor hackers, advertentietrackers en zelfs overheidsinstanties en je internetprovider die je activiteiten bekijkt.

Met een VPN kun je deze risico’s voor je gegevensbescherming beperken door je verbinding te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dit zorgt ervoor dat iedereen die je verbinding bespioneert, je online activiteiten of waar je apparaat zich bevindt niet kan zien, waardoor je privacy beschermd wordt.

Een VPN-verbinding zal je helpen om:

  • Je persoonsgegevens te beschermen — sterke versleuteling voorkomt dat anderen je online activiteiten, IP-adres en andere gegevens kunnen zien die gebruikt kunnen worden om je verbinding te hacken, misbruiken of beperken. Dit is vooral belangrijk wanneer je een openbare wifi gebruikt, welke vaak het doelwit is van hackers en malware.
  • Anoniem blijven wanneer je online bent — een VPN maskeert je IP-adres, waardoor het erg moeilijk is om je echte locatie te traceren of je identiteit vast te stellen. Dit kan helpen om online aanvallen te voorkomen (zoals DDoS-aanvallen) en blokkades van op locatie gebaseerde content te vermijden.
  • Vrij toegang krijgen tot het internet — door je IP-adres te verbergen en met servers in andere locaties te verbinden, kun je contentbeperkingen vermijden die opgelegd zijn door overheden of specifieke diensten, zoals Netflix. Je kunt overal toegang krijgen tot je online accounts en streamingdiensten, wat handig is tijdens het reizen.
  • Torrentbestanden downloaden zonder risico — bestanden delen via P2P brengt je gegevens in gevaar, aangezien andere gebruikers je IP-adres kunnen zien tijdens torrenting. Speciale torrentingservers beschermen niet alleen je gegevens, maar houden je downloadsnelheden ook hoog om torrents sneller te voltooien.
  • Beperkingen door internetprovider vermijden — je internetprovider kan de snelheid van je verbinding om verschillende redenen beperken, waaronder het gebruik van veel bandbreedte (bijvoorbeeld tijdens streamen, torrenting of online gamen). Aangezien een VPN je online activiteiten verbergt, kan je internetprovider niet zien wat je doet en kun je voorkomen dat je snelheden beperkt worden.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel een dienst zoals ExpressVPN een hoog beveiligings- en privacyniveau biedt, dit niet een onfeilbare oplossing is. Veel VPN’s zullen je niet beschermen tegen malware-aanvallen, opdringerige pop-upadvertenties blokkeren, je wachtwoorden veilig opslaan of je online volledig anoniem maken. De beste verdediging tegen bedreigingen is altijd voorzichtig zijn wanneer je online bent en ervoor zorgen dat je altijd verbindt met een VPN als een extra beschermingslaag.

De beste VPN voor jou kiezen

Dit zijn een aantal punten om te overwegen wanneer je de beste VPN voor je behoeften kiest:

  • Uitgebreide beveiliging — je VPN moet een 256-bit AES-versleuteling gebruiken en een uitgebreide lekbescherming hebben tegen WebRTC-, IPv4-, IPv6- en DNS-lekken. Daarnaast heeft je VPN een kill switch nodig voor wanneer je verbinding onderbroken wordt.
  • Strikt privacybeleid — zoek naar een VPN met een strikt geen logsbeleid die je verbindingsgegevens niet bijhoudt. De VPN moet idealiter een op RAM gebaseerde servertechnologie gebruiken en onafhankelijk gecontroleerd zijn.
  • Wereldwijd servernetwerk — een groot aantal beschikbare servers betekent minder overbelasting, hogere snelheden en snellere verbindingstijden. Daarnaast zorgt een wereldwijd netwerk ervoor dat er servers in de buurt zijn waarmee je kunt verbinden, ongeacht waar je bent.
  • Snelle verbindingssnelheden — je VPN moet snelheidsverlies zoveel mogelijk voorkomen om ervoor te zorgen dat je geen vertragingen of buffering ervaart tijdens surfen, streamen, torrenting, gamen, internetbankieren en meer.
  • Geoptimaliseerde servers — als je een VPN voor streamen, torrenting of gamen wilt, dan moet je kiezen voor een dienst met speciale servers voor deze activiteiten. Sommige VPN’s bieden obfuscatieservers die je VPN-verkeer verbergen om proxydetectie te vermijden.
  • Apparaatcompatibiliteit — kies een VPN die standaard appondersteuning voor je apparaten biedt. De meeste VPN’s hebben apps voor populaire platformen zoals Windows, Mac, iOS en Android en zijn compatibel met smart tv’s, gameconsoles, routers en meer.
  • Uitstekende klantenservice — je VPN moet een 24/7 klantenondersteuning voor dringende vragen of problemen hebben en minimaal e-mailtickets (met snelle reacties), uitgebreide veelgestelde vragen, probleemoplossing en installatiegidsen op de ondersteuningssite hebben.
  • Geld-terug-garantie — de meeste betaalde VPN’s hebben een geld-terug-garantie waarmee je de dienst risicovrij kunt uitproberen. Je kunt ervoor zorgen dat je de juiste VPN voor je behoeften kiest en als je van gedachten verandert kun je makkelijk een volledige terugbetaling ontvangen.

Hoe gebruik ik een VPN?

Het is eenvoudig om een VPN te gebruiken. Als je een VPN hebt gekozen, hoef je je alleen maar voor een abonnement aan te melden en de software op je apparaat te downloaden.

  1. Download een VPN. ExpressVPN is over het geheel genomen de beste VPN in 2024 vanwege de uitstekende snelheden en geavanceerde beveiligingsmaatregelen.
  2. Maak verbinding met een server.
  3. Begin met surfen op internet! Nu heb je volledige online privacy en anonimiteit.

De beste VPN kiezen: hoe ik alle VPN’s heb gerangschikt en vergeleken

1. Krachtige beveiligings- en privacyfuncties

Elke VPN op deze lijst biedt versleuteling van militair niveau en bescherming tegen datalekken, waardoor je internetverkeer wordt beveiligd en je echte IP-adres verborgen blijft. Ik heb ook de privacyverklaringen van alle VPN’s gecontroleerd om er zeker van te zijn dat elke provider gegarandeerd geen logs opslaat. Dit betekent dat geen enkele derde partij (inclusief de VPN-provider zelf) persoonlijke gegevens kan volgen of verzamelen. Sommige premium VPN’s bieden zelfs extra opties, zoals een kill switch. Deze functie zorgt ervoor dat al het internetverkeer meteen wordt geblokkeerd wanneer je naar een andere server overschakelt of als de VPN-verbinding onstabiel is.

2. Wereldwijd servernetwerk voor hoge snelheden

Als een VPN een groot aantal servers op locaties over de hele wereld heeft, zorgt dit ervoor dat servers niet overbelast raken. Dit betekent dat je snel verbinding met een server kunt maken en van hoge snelheden kunt genieten omdat gebruikers uit veel verschillende servers kunnen kiezen. Daarom heb ik de grootte van het servernetwerk van elke VPN beoordeeld.

Ik heb ook gecontroleerd of VPN’s servers op meerdere locaties over de hele wereld hebben, waardoor de kans groter is dat je verbinding met een server in de buurt kunt maken. Als de afstand tussen je apparaat en de VPN-server kleiner is, kun je gebruik van hogere snelheden maken. Dit is vooral belangrijk als je online activiteiten uitvoert die veel data gebruiken, zoals streamen in UHD, online gamen en torrenting.

3. Servers met hoge snelheden en lage latentie

De beste VPN’s bieden betrouwbaar snelle verbindingssnelheden op het hele netwerk, met een lage latentie (of ping) voor snelle reacties van servers. Voor elke VPN worden met Ookla meerdere snelheidstests uitgevoerd op verschillende servers. Ik bepaal vervolgens de gemiddelde snelheid op basis van de resultaten en kijk naar het verschil van de VPN-verbinding vergeleken met de basissnelheden.

Je VPN zou idealiter het snelheidsverlies van een versleutelde verbinding moeten minimaliseren. Lokale serververbindingen moeten erg dicht in de buurt komen van je basissnelheden (verlaging die niet hoger dan 20% mag zijn), terwijl verafgelegen servers een snelheidsverlies van maximaal 50% mogen hebben. Een ping (latentie) van minder dan 100 ms is perfect, want alles hoger dan dat kan merkbare vertragingen veroorzaken.

4. Deblokkeert streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en meer

Ik heb gecontroleerd of elke VPN content van Netflix VS kan deblokkeren (deze dienst is extreem moeilijk toegankelijk) en streamingkwaliteit in UHD kan bieden. Als een VPN Netflix kan deblokkeren, kun je zonder problemen content van andere streamingplatforms zoals Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Max, ESPN+ en meer ontgrendelen.

5. Ondersteunt torrenting en P2P-bestandsdeling

Elke VPN op deze lijst ondersteunt torrenting en biedt een onbeperkte bandbreedte, waardoor je zoveel bestanden kunt uploaden en downloaden als je wilt. Daarnaast heb ik gelet op extra functies voor torrenting, waaronder geoptimaliseerde servers voor P2P-activiteiten, SOCKS5-proxy’s voor hogere downloadsnelheden en bescherming tegen malware.

6. Werkt in combinatie met alle veelgebruikte apparaten en besturingssystemen

Ik heb altijd met meerdere apparaten tegelijk verbinding met internet en waarschijnlijk geldt dit voor de meeste mensen. Daarom heb ik gecontroleerd dat elke VPN op deze lijst compatibel met populaire apparaten en besturingssystemen is. Dit omvat Android, iPhone, Windows, Mac, iPad, Linux, Amazon Fire TV, Amazon Fire Stick, Android TV, Roku, Chromecast, smart-tv’s, gameconsoles en routers.

7. Beschikbare betalingsopties en klantenondersteuning

De beste VPN’s bieden meerdere veilige betalingsopties voor gemak tijdens het registreren van je abonnement. De meeste zullen de typische methodes hebben, zoals PayPal en betaalpassen of creditcards, terwijl sommige ook anonieme betalingen via cryptovaluta bieden.

De prijs moet concurrerend zijn, dus ik heb elke VPN gerangschikt op basis van de prijs vergeleken met wat geboden wordt. Sommige diensten zijn duurder, maar bieden meer beveiligings- en privacyfuncties. Deze hebben vaak kortingen en kortingsbonnen voor een betere aanbieding. Goedkope VPN’s hebben vaak minder servers en functies, maar behouden een uitstekende versleuteling en een geen logsbeleid.

Een VPN moet een uitstekende klantenondersteuning hebben, welke idealiter 24/7 beschikbaar is via live chat om alle dringende vragen of problemen te beantwoorden. Andere belangrijke opties voor de klantenservice zijn e-mailtickets voor minder dringende vragen (maar nog steeds met snelle reacties), uitgebreide veelgestelde vragen, installatiegidsen en probleemoplossing op de ondersteuningssite van de VPN.

Veelgestelde vragen over VPN’s

Wat is de beste VPN voor streamen van Netflix?

Ik heb elke VPN op deze lijst uitgetest met Netflix en ze kunnen allemaal verbinding maken met de dienst. ExpressVPN is echter de beste algehele keuze voor Netflix. Met de obfuscatieservers kan ExpressVPN verbinding maken met meer dan tien Netflix-bibliotheken wereldwijd door de proxydetectie van Netflix te vermijden. Als Netflix kan zien dat je een VPN gebruikt, dan kun je alleen ‘Original’-content kijken.

De hoge snelheden en betrouwbare verbindingen van ExpressVPN zorgen er daarnaast voor dat je je favoriete content in UHD kunt streamen, zelfs wanneer je naar verafgelegen landen reist.

Is het veilig om een VPN voor torrenting te gebruiken?

Absoluut! Een top-tier VPN houdt je persoonlijke gegevens veilig tijdens het torrenten.

Zonder een VPN zijn je online activiteiten en IP-adres kwetsbaar voor onbevoegde derde partijen, zoals je Internet Service Provider (ISP), juridische autoriteiten en andere torrentgebruikers. Ze kunnen je locatie traceren en je activiteiten monitoren, wat kan resulteren in mogelijke DDoS-aanvallen of juridische problemen als je per ongeluk auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt. In sommige gevallen kan je ISP zelfs je internetsnelheid beperken als je in korte tijd te veel grote bestanden downloadt.

Door een VPN te gebruiken, kun je je IP-adres verbergen en je online verkeer versleutelen, waardoor je zonder zorgen kunt torrenten. Sterker nog, ik start nooit met torrenten zonder eerst verbinding te maken met een VPN. ExpressVPN is mijn go-to VPN voor snel torrenten, omdat het veilige P2P-bestandsdeling ondersteunt op al zijn servers. CyberGhost is ook een uitstekende keuze met geoptimaliseerde P2P-servers die zich richten op specifieke torrentactiviteiten.

Het is vermeldenswaard dat torrentwebsites vaak kwaadaardige software bevatten die zich verbergt in pop-ups, advertenties en valse downloadknoppen. Om deze bedreigingen te vermijden, is het cruciaal om ze te blokkeren voordat ze je apparaat bereiken. Gelukkig hebben veel VPN’s op deze lijst ad- en malware-blokkers, wat zorgt voor uitgebreide bescherming.

Wat is de beste VPN voor gamen?

ExpressVPN is de beste VPN voor gamen. Tijdens tests kon ik snelle games zoals Call of Duty: Warzone zonder lag of onderbrekingen spelen en met een ping van slechts 12 ms. Dit is de tijd die nodig is om de invoer naar de gameserver en terug naar jou te sturen. Hoe lager dit getal hoe beter, maar alles onder de 100 ms is geschikt voor online gamen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een VPN voor voordelen in een spel of om toegang te krijgen tot regio beperkte content, mogelijk in strijd is met de algemene voorwaarden van het spel. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgevingen voordat je een VPN gebruikt, aangezien je mogelijk geschorst of zelfs verbannen kunt worden.

Wat is de beste VPN voor privacy?

ExpressVPN is de beste VPN voor privacy. Het bedrijf is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, waar geen wetten inzake verplichte gegevensbewaring van kracht zijn en is erg privacyvriendelijk. Dit valt ook buiten de jurisdictie van landen die onderdeel zijn van een Eyes-alliantie, wat een extra beschermingsmaatregel is.

ExpressVPN is een van de weinige VPN’s die onafhankelijk gecontroleerd is, wat het privacybeleid zonder logbestanden bewijst en vertrouwen in de serverinfrastructuur demonstreert. Niet minder belangrijk is dat ExpressVPN geslaagd is voor een praktische test toen de servers in beslag werden genomen door de Turkse autoriteiten als onderdeel van een crimineel onderzoek naar een gebruiker. De overheidsinstanties konden geen gegevens verzamelen omdat de servers van ExpressVPN gewoon niet in staat zijn om gebruikersgegevens op te slaan.

Wat is de snelste VPN?

Op basis van de tests van mijn team en ik, was ExpressVPN consistent de snelste VPN op alle locaties. Zelfs bij de meest verafgelegen servers (ik testte Melbourne uit, meer dan 17.000 km van mijn locatie verwijderd) daalden snelheden slechts met 25% vergeleken met mijn basissnelheid. Op een server veel dichter in mijn buurt behaalde ik net iets meer dan 320 Mbps (slechts 17% langzamer dan mijn snelheid wanneer ik de verbinding met de VPN verbrak). Deze snelheden zijn meer dan snel genoeg voor streamen in tot wel 4K tijdens het surfen, downloaden en zelfs gamen zonder onderbrekingen.

Wat is de beste gratis VPN?

De beste gratis VPN’s zijn de ‘freemium services’ zoals Windscribe en TunnelBear, maar helaas gelden zelfs voor de beste gratis VPN’s enorme beperkingen. Freemium VPN’s zijn betrouwbare en veilige services, maar deze providers bieden lage snelheden, een beperkt aantal servers en geen toegang tot streamingdiensten zoals Netflix.

Daarnaast zou ik een gratis VPN niet vertrouwen als niet duidelijk is wat de nadelen zijn. Ook gratis VPN’s moeten geld verdienen en het is bekend dat schimmige bedrijven je privégegevens en browsegeschiedenis verkopen om inkomsten te genereren. Het grootste nadeel is dat veel onbetrouwbare gratis VPN’s malware bevatten die je apparaat infecteren en gevoelige informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens en persoonlijke foto’s stelen.

Betternet VPN is een goed voorbeeld. Dit is een populaire gratis VPN die meer dan 10 miljoen keer is gedownload. Het is echter bekend dat Betternet VPN een van de VPN’s met de meeste malware is en trackers op apparaten installeert zonder dat gebruikers het weten. Deze provider kan dus geen beveiliging en anonimiteit bieden terwijl dit juist belangrijke redenen zijn om een VPN te gebruiken.

Als je slechts voor een korte periode een VPN nodig hebt, is de beste gratis VPN een premium VPN die een geld-terug-garantie biedt. Dankzij de geld-terug-garantie kun je CyberGhost bijvoorbeeld 45 dagen gratis gebruiken. Als je de service niet wilt blijven gebruiken, kun je eenvoudig een terugbetaling aanvragen door contact met de klantenservice op te nemen.

Ik heb dit zelf getest en je kunt inderdaad gebruik van de geld-terug-garantie maken om het bedrag terug te krijgen! Het was enorm eenvoudig om mijn geld terug te krijgen. Ik heb via de 24/7 live chat contact met de klantenservice opgenomen en mijn terugbetaling werd meteen verwerkt. Het grootste voordeel was dat het bedrag al binnen 5 werkdagen was teruggestort.

Screenshot van een gebruiker die met succes een terugbetaling aanvraagt van CyberGhost via livechat met de 30 dagen geld-terug-garantie
Je kunt het volledige bedrag eenvoudig terugkrijgen door gebruik van de 45 dagen geld-terug-garantie van CyberGhost te maken

Wat is de beste VPN voor China?

Ik ben naar China gegaan om VPN’s in dit land te testen en uit de resultaten blijkt dat ExpressVPN de beste VPN is. Dit is een van de weinige VPN’s die de Grote Firewall van China op een betrouwbare manier kan omzeilen, waardoor je eenvoudig toegang tot geblokkeerde websites zoals Facebook, Google, Gmail, YouTube, Wikipedia, Netflix en meer kunt krijgen.

Daarnaast kunnen de lokale autoriteiten je online activiteiten niet volgen omdat ExpressVPN versleuteling van militair niveau gebruikt om je internetverkeer te beveiligen. Als je verbinding onstabiel wordt, zorgt de automatische kill switch ervoor dat er geen gegevens kunnen lekken. De Chinese overheid staat bekend om de strenge online censuur. Daarom zijn deze beveiligingsfuncties essentieel om je online privacy in China te beschermen.

Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je ExpressVPN op je apparaat hebt gedownload voordat je in China aankomt. Als je al in het land bent, is de app niet beschikbaar in de App Store en wordt de website geblokkeerd. Als je slechts een paar weken naar China gaat, kun je zelfs van de 30 dagen geld-terug-garantie van ExpressVPN.

Wat is de beste VPN met dedicated IP’s?

CyberGhost is de beste VPN met een dedicated IP. Deze betaalde add-on kan de bijwerkingen van gedeelde IP-adressen bij een VPN verminderen, zoals het ‘effect van de slechte buur’. Dit is wanneer andere gebruikers met dezelfde IP diensten misbruiken zoals zoekmachines, financiële instanties, streamingsites en meer. Wanneer jij vervolgens hetzelfde IP-adres gebruikt om toegang te krijgen tot deze diensten, zal je geblokkeerd worden of te maken krijgen met een CAPTCHA die niet opgelost kan worden. Met je eigen dedicated IP is dit niet meer een probleem.

CyberGhost vermijdt ook handig het koppelen aan je statische IP door je een anonieme token te laten kopen die je kunt verzilveren in je account. Op deze manier kun je zelfs een statische IP kopen en aan je familie of vrienden geven. Het nadeel is dat als je de token verliest, je ook toegang tot de IP verliest.

Wat is de beste VPN met port forwarding?

De beste VPN voor port forwarding is Private Internet Access. Je kunt de functie makkelijk inschakelen in de instellingen en wanneer je verbindt met een server zal je een willekeurig geselecteerde poort te zien krijgen die je kunt gebruiken.

Screenshot van de Windows-app van PIA die laat zien hoe u port forwarding inschakelt in het menu Netwerkinstellingen.

Je kunt binnen 30 seconden port forwarding configureren en verbinden met PIA

Als je niet weet wat port forwarding is, dan volgt nu een beknopte uitleg: port forwarding opent in essentie een poort door de NAT-firewall op je lokale netwerk voor snellere en meer directe netwerkverbindingen. De NAT-firewall verbergt normaal gesproken de IP-adressen van de apparaten die verbonden zijn met je router. Dit kan echter leiden tot problemen zoals specifieke servers die niet met je apparaat kunnen verbinden of over het algemeen langzamere snelheden.

Opmerking: port forwarding kan je lokale netwerk blootstellen aan bedreigingen, aangezien gegevens die via de forward poort verstuurd worden niet beschermd zullen worden door de VPN.

Zal een VPN snelheidsbeperkingen door een internetprovider voorkomen?

Een betaalde VPN kan helpen om snelheidsbeperkingen door je internetprovider te voorkomen door je online activiteiten te verbergen. Snelheidsbeperkingen door een internetprovider vinden plaats wanneer je ISP gebruik van veel bandbreedte opmerkt en het netwerkverkeer wil reguleren. Een toonaangevende VPN zoals de diensten die in dit artikel genoemd zijn, versleutelen je online activiteiten. Hoewel je ISP kan zien dat je verbonden bent met een VPN, kan men niet zien wat je doet om beperkingen door te voeren.

Je ISP kan technieken zoals ‘peering’ gebruiken om je datagebruik te bespioneren en mogelijk de snelheid van je verbinding te beperken. Sommige ISP’s staan er zelfs bekend om dat ze snelheden op Netflix en Amazon Prime beperken, om je over te halen om diensten te gebruiken die gekoppeld zijn aan je ISP. Door te verbinden via een VPN-server kan je ISP niet detecteren welke websites je bezoekt, of je bestanden via P2P deelt of andere activiteiten, wat kan helpen om snelheidsbeperkingen te vermijden.

Wat is de beste VPN voor Android en iOS?

ExpressVPN is verreweg de beste VPN voor Android- en iOS-apparaten. De dienst werkt met alle Android-telefoons en -tablets en ondersteunt de meeste iPhones en iPads.

Hoewel veel VPN’s je mobiele protocolopties beperken tot slechts IKEv2, laat ExpressVPN je wisselen tussen IKEv2, Lightway UDP en Lightway TCP. Met deze flexibiliteit kun je een evenwicht tussen snelheid en beveiliging creëren op basis van je behoeften. Je kunt ExpressVPN ook automatisch het geschikte tunnelingprotocol voor je laten selecteren.

De snelheden van ExpressVPN op Android en iOS waren bliksemsnel tijdens mijn tests, ongeacht of ik mijn wifi of het LTE/4G-netwerk gebruikte. Bij Android vertraagde ExpressVPN mijn netwerksnelheid met ongeveer 14%, waardoor mijn snelheden nog steeds hoog genoeg waren voor gamen en torrenting. De snelheden daalden ongeveer met 15% op mijn iPhone, zodat ik nog steeds Netflix-series in UHD kon kijken en met minimale buffering.

Ongeacht of je ExpressVPN nu op Android of iOS gebruikt, zal je toegang krijgen tot de 3000+ servers in 105 landen. Je krijgt ook strakke, intuïtieve apps die je volledige controle over de instellingen van de VPN geven met een paar klikken. Je kunt ExpressVPN downloaden op je mobiele apparaten en de dienst zelf zonder risico gebruiken, aangezien ExpressVPN een geld-terug-garantie van 30 dagen heeft. Als je niet helemaal tevreden bent, dan kun je makkelijk een terugbetaling krijgen zonder dat vragen gesteld zullen worden.

Hoe werken VPN’s?

Een VPN (afkorting van Virtual Private Network) zorgt ervoor dat je online anoniem blijft en beveiligd bent. Als je een VPN gebruikt, wordt je internetverkeer via het beveiligde servernetwerk van de provider verzonden. Omdat je verkeer wordt versleuteld, kunnen derde partijen, zoals internetproviders, hackers of de overheid je online activiteiten niet volgen.

De VPN geeft je ook een nieuw IP-adres (Internet Protocol). Je IP-adres bevat je locatiegegevens en biedt websites en services de mogelijkheid om te zien vanaf welke locatie je verbinding maakt. Als je verbinding met een VPN maakt, krijg je op basis van de serverlocatie een ander IP-adres toegewezen. Hierdoor kun je een VPN gebruiken om censuur, firewalls en beperkingen op basis van je locatie te omzeilen.

Op dit moment ben ik bijvoorbeeld in het VK. Als ik content van Netflix VS wil kijken, hoef ik alleen maar verbinding met een VPN-server in de VS te maken. Hierdoor kan ik toegang tot Netflix VS en alle andere Amerikaanse websites (zoals Amazon Prime Video, Hulu, ESPN en meer) krijgen.

Hoeveel kost een VPN? Kan ik een goede goedkope VPN aanschaffen?

Je hoeft niet enorm veel geld uit te geven om een krachtige VPN te krijgen (zeker niet als je coupons of verborgen deals kunt vinden!) De prijzen van VPN-providers kunnen variëren, maar de prijs is altijd het voordeligst als je voor een langdurig abonnement kiest. Een VPN kost vaak maar een paar euro per maand en dat is minder dan je voor een kop koffie betaalt!

Vergeet niet dat elke VPN op deze lijst een geld-terug-garantie biedt, waardoor je alle services zonder risico zelf kunt testen.

Zorgt een VPN ervoor dat mijn apparaat langzamer wordt?

Een VPN zorgt ervoor dat de snelheid van je apparaat enigszins afneemt (hoewel je een aantal dingen kunt proberen om de snelheid te verbeteren). Dit gebeurt omdat je gegevens worden versleuteld en via een VPN-server worden verstuurd. Hierdoor duurt het langer voordat de gegevens op de bestemming aankomen. Als je met meer dan 1 apparaat verbinding met de VPN hebt gemaakt, kan dit er ook voor zorgen dat je snelheid afneemt.

Daarom is het belangrijk om een VPN te gebruiken die hoge snelheden biedt, waardoor het niet merkbaar is als je snelheid enigszins afneemt. ExpressVPN is de snelste VPN op deze lijst en ik heb nog nooit ervaren dat de snelheden tijdens browsen, streamen en torrenting aanzienlijk afnamen. Zelfs toen ik met 3 apparaten (mijn Windows-laptop, iPhone XS en iPad) verbinding had gemaakt, was de daling in snelheid nauwelijks te merken.

Om de snelheden op je eigen apparaat te testen, kun je ExpressVPN zelf uitproberen door gebruik van de geld-terug-garantie van 30 dagen te maken. Dit is volledig risicoloos omdat je eenvoudig een terugbetaling kunt aanvragen als de snelheid van ExpressVPN niet aan je wensen voldoet.

Zijn VPN’s legaal?

In de meeste landen is het volledig legaal om een VPN te gebruiken, zoals in de VS, het VK, Australië en Canada. Maar in landen met online toezicht of censuur wordt het gebruik van VPN’s strikt gereguleerd. Dit geldt onder andere voor landen zoals China, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Irak, Wit-Rusland, Iran en Rusland.

In China is het bijvoorbeeld alleen legaal om VPN-services te gebruiken die door de overheid zijn goedgekeurd. Deze VPN’s registreren je persoonlijke gegevens en online activiteiten om deze informatie met de overheid te delen. De Verenigde Arabische Emiraten is een ander voorbeeld. In dit land mag je geen VPN gebruiken om toegang te krijgen tot content die in andere landen beschikbaar is (zoals Netflix VS). Als wordt gedetecteerd dat je een VPN voor deze activiteit gebruikt, kun je een boete of zelfs gevangenisstraf opgelegd krijgen. Toch zijn er veel personen in de VAE die zonder juridische problemen een VPN gebruiken om buitenlandse content te ontgrendelen.

Het is een goed idee om voor de zekerheid te controleren wat de lokale wetten met betrekking tot VPN’s zijn en een VPN alleen voor legale activiteiten te gebruiken.