5 Beste apps voor ouderlijk toezicht op Android (Getest in 2024)

Daniel Knight
Laatst bijgewerkt door Daniel Knight op Oktober 26, 2023

Ik heb 4 kinderen die enorm veel tijd op hun Android-telefoons doorbrengen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een app die ondanks de nieuwe regels van Android effectieve filters en tools voor beperkingen biedt om toezicht op de apparaten van mijn kinderen te kunnen houden.

Ik heb meer dan 50 apps voor ouderlijk toezicht getest om erachter te komen welke programma’s en functies nog steeds op de juiste manier werken. De meeste apps die ik heb getest, werkten niet goed (waaronder het populaire programma Google Family Link) om een of meerdere van de volgende redenen:

 • De tools voor tijdbeheer konden de telefoon niet blokkeren
 • De webfilters werkten niet of konden eenvoudig door mijn kinderen worden omzeild
 • De app toonde geen waarschuwingen op het account voor ouders
 • Na de installatie liep de app voortdurend vast

Ik vond 5 apps die er voor mij uitsprongen en die ik comfortabel vond om te gebruiken met mijn gezin en aanbeveel voor dat van jou. Als je een snel antwoord wilt, dan is Qustodio de beste die ik gebruikt heb. Dit programma heeft de meest aanpasbare functies en is extreem gebruiksvriendelijk. Met deze app ontvang ik alle gegevens die ik nodig heb met betrekking tot wat mijn kinderen op hun telefoons doen en dit allemaal in een goed ontworpen dashboard. Ik vond dat het internetfilter en de schermtijdtools erg intuïtief waren, en het belangrijkste van alles is dat mijn kinderen ze niet konden omzeilen. Je hoeft mij echter niet te geloven, wanneer je Qustodio risicovrij kunt uitproberen met hun geld-terug-garantie van 30 dagen. Toen ik dit zelf uitprobeerde en mijn geld terugvroeg, ontving slechts drie dagen na mijn verzoek een snelle volledige terugbetaling.

Controleer je kinderen met Qustodio!

Korte handleiding: overzicht van de beste apps voor ouderlijk toezicht op Android in 2024

 1. Qustodio: volledig aanpasbaar webfilter en uitstekende tools voor tijdbeheer
 2. Bark: uitstekende keuze voor toezicht op sociale media, maar biedt geen optie voor een dagelijkse tijdlimiet
 3. Mobicip: live volgen, geofence en filter op categorieën voor websites en apps.
 4. Norton Family: aanpasbaar webfilter, tools voor dagelijkse en geplande schermtijdlimieten en opties voor leren op afstand
 5. mSpy: maakt schermafbeeldingen en heeft een keylogger, maar er zijn geen schermtijdlimieten of een internetfilter

5 beste apps voor ouderlijk toezicht op Android

1. Qustodio – beste app voor Android met een sterk internetfilter en beheertools voor schermtijd

Belangrijkste kenmerken:

 • Geavanceerde tijdbeheertools.
 • Gps-volgen en geofence.
 • Internetfilter heeft 30 categorieën.
 • Toegang tot het ouderlijk dashboard vanaf elk apparaat.
 • Geen root vereist op Android-apparaten.

Iets waar ik erg van onder de indruk was toen ik Qustodio aan het uittesten was, is hoe ze omgegaan zijn met een wijziging in het beleid van Google met betrekking tot het controleren van telefoons.

In plaats van de controlefunctie voor gesprekken en sms’jes te verwijderen, hebben ze een volledige versie van de app beschikbaar gesteld via de Qustodio-website. Dit liet me zien dat ze toegewijd zijn om het best mogelijke programma voor ouderlijk toezicht te creëren. Er is ook een versie van de app beschikbaar via de Play Store, waarbij de controle van gesprekken en sms’jes verwijderd is. Deze versie is bedoeld voor personen die de functie niet nodig hebben of zich gewoon comfortabeler voelen bij apps rechtstreeks downloaden via Play.

Er waren veel uitspringende functies waarbij Qustodio beter presteerde dan de concurrentie.

In mijn huis en ik neem aan dat dit overal het geval is, is er constante strijd over schermtijd. De tijdbeheerfunctie van Qustodio loste dat probleem snel op. Ik kon zowel een dagelijks schema als een dagelijkse limiet instellen op alle apparaten van mijn kinderen. Daarnaast kan ik een tablet en telefoon toewijzen aan één kind, waardoor ze niet eerst de schermtijd op hun telefoon op kunnen maken en vervolgens verder kunnen gaan met de tablet.

Controleren hoeveel tijd aan apps en spellen besteed wordt is nog een gebied waar Qustodio erg goed presteerde. Ik kon een tijdlimiet instellen voor alle apps en apps blokkeren die ik ongepast vond.

Dit is dan wel mijn favoriete app voor ouderlijk toezicht voor Android, maar het programma is niet perfect. Ik ervoer het grootste probleem met de SOS-functie. Naar mijn mening heeft deze functie veel potentie, want als mijn kinderen ooit in de problemen komen, dan kunnen ze op de SOS-knop klikken en ik zal direct een bericht met hun locatie ontvangen. De functie had echter een aantal kleine problemen, aangezien ik de waarschuwing in het Reclame-tabblad van mijn e-maildienst ontving.

Om de app correct te laten werken heeft Qustodio beheerrechten op elk Android-apparaat nodig. Dit lijkt een beetje eng en de drie waarschuwingspagina’s waar je doorheen moet klikken maken de keuze niet makkelijker. Dit is echter een standaard vereiste voor alle premium controle-apps. Zonder deze rechten kan Qustodio niet op de achtergrond uitgevoerd worden, apps blokkeren of tijdlimieten instellen.

De app zal op de achtergrond van de apparaten van je kind uitgevoerd worden en tijdens de testperiode gaven mijn kinderen aan dat ze geen verhoogd accuverbruik opmerkten vergeleken met voor het installeren van de app.

Alle Qustodio-abonnementen hebben dezelfde geweldige functies. Het enige verschil is het aantal apparaten dat je kunt beschermen. De app wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, welke ik uittestte door een terugbetaling aan te vragen nadat ik het programma 22 dagen gebruikt had. Qustodio hield zich aan hun woord en stelde geen vragen. Na 3 dagen ontving ik de volledige terugbetaling op mijn rekening.

Probeer Qustodio gratis!

2. Bark – beste keuze om toezicht op sociale media-accounts te houden

Belangrijkste kenmerken:

 • Volgt meer dan 25 socialemedianetwerken
 • Stuurt gedetailleerde waarschuwingen naar het dashboard voor ouders
 • Herkent jongerentaal, emoji’s en trefwoorden
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • En een gratis proefperiode van 7 dagen

Ik heb ontdekt dat Bark iets anders werkt dan de meeste programma’s voor ouderlijk toezicht die ik heb getest. De app is speciaal ontwikkeld om socialemedianetwerken te monitoren en kan toegang tot berichten krijgen. Verder kan het programma in meer dan 25 populaire socialemedia-apps specifieke woorden, zoals jongerentaal met betrekking tot pesten, godslastering, alcohol, drugs en wapens herkennen.

Bark maakt screenshots van alle activiteiten die ervoor zorgen dat er per e-mail of sms (op basis van je voorkeur) een waarschuwing naar het account voor ouders wordt gestuurd. Je kunt deze waarschuwingen ook bekijken door op het dashboard voor ouders in te loggen.

In tegenstelling tot andere apps voor ouderlijk toezicht die slechts een deel van de activiteiten op sociale media controleren, verbindt Bark met de sociale media en e-maildienst van je kind op een accountniveau. Dit betekent dat je kunt zien wat ze plaatsen en met wie ze chatten, zelfs als ze een tweede telefoon gebruiken of inloggen via een apparaat van een vriend.

Het internetfilter is een recente upgrade voor Bark en werkt erg goed. Dit filter heeft 17 categorieën en je kunt kiezen welke je wilt activeren om op deze manier te voorkomen dat je kinderen deze soort inhoud bekijken. Het filter kan slang, emoji’s en foto’s herkennen, en het team dat Bark ontwikkeld heeft weet wat ze moeten blokkeren of een ouderlijke waarschuwing moeten sturen wanneer het verschijnt.

Met de schermtijdfuncties kan ik het internet op het apparaat ‘s nachts uitschakelen, zodat ik weet dat mijn kinderen geen Netflix kijken of hun vrienden berichten sturen wanneer ze horen te slapen. De app heeft ook een onmiddellijke vergrendelfunctie, zodat ik apparaten kan vergrendelen wanneer ik wil dat mijn kinderen op iets anders focussen dan een scherm.

Ik koos het Bark Premium -abonnement, omdat je hierbij alle premiumfuncties krijgt en je kunt ook gebruikmaken van een gratis proefperiode van 7 dagen. Hoewel dit minder is dan wat de andere apps bieden, was ik erg blij met de gratis proef omdat ik de app volledig uit kon testen zonder dat ik hiervoor mijn creditcardgegevens in hoefde te voeren.

Houd online toezicht op je kinderen met Bark!

3. Mobicip – aanpasbare internetfilters, schermtijdtools en functies voor appgebruik

Belangrijkste kenmerken:

 • Controleer alle online activiteiten op elk Android-apparaat.
 • Controleert activiteiten op sociale media.
 • Maak een zwarte lijst en uitzonderingenlijst aan voor websites.
 • Pas een gebruiksschema aan voor elk kind.
 • Gratis proefperiode van 7 dagen zonder dat een creditcard vereist is.

Ik downloadde de Mobicip-app op de Android-telefoon van mijn zoon en was snel onder de indruk van hoe makkelijk ik het ouderlijk toezicht in kon stellen. De app heeft verschillende vooringestelde functies op basis van de leeftijd van mijn kind, die het makkelijk maken om internetfilters te creëren, schema’s in te stellen en algeheel dagelijks gebruik te regelen. Ik kan uiteraard de standaardinstellingen wijzigen om ze te personaliseren op basis van het schema en de surfgewoontes van mijn zoon. Het programma heeft ook een functie waarmee ik alle apparaten kan vergrendelen, wat handig is als ik wil dat mijn zoon zijn telefoon niet gebruikt, ondanks dat de agenda deze niet vergrendelt.

Nadat ik de app gedownload had via de Play Store, kon ik alles beheren vanaf het ouderlijk dashboard. Mobicip kan verbinden met Facebook, Instagram en Snapchat, zodat ik de interacties van mijn zoon op sociale media op één plek kon volgen.

Zodra de beperkingen en limieten ingesteld zijn, hoef ik alleen het dashboard te controleren om een activiteitentijdlijn en een overzicht te zien van de apps die hij gebruikt, websites die hij bezoekt, video’s die hij kijkt en meer. Er is ook een waarschuwingsgedeelte dat me op de hoogte stelt wanneer mijn zoon geprobeerd heeft om toegang te krijgen tot een geblokkeerde website of app.

Mobicip heeft een functie om de locatie te volgen, die met de gps van de telefoon verbindt. Deze functie laat me realtime updates zien op een kaart, zodat ik constant kan zien waar mijn zoon zich bevindt. Er is ook een geofence-optie, die me waarschuwt wanneer hij een specifiek gebied betreedt of verlaat. Dit vind ik handig om er zeker van te zijn dat hij op tijd naar school gaat of echt naar het huis van zijn vriend gaat.

Nadat ik een week gecontroleerd had hoe mijn zoon zijn telefoon gebruikt, kon ik aanpassingen doorvoeren voor het filter en schema, waaronder vrije tijd toevoegen voor amusementsapps op de dagen wanneer hij meer vrije tijd heeft.

Mobicip heeft drie abonnementen: Basic, Standard en Premium. Het Basic-abonnement is gratis, maar geeft je de mogelijkheid om slechts één apparaat te beheren, websites te blokkeren en het apparaat op afstand te vergrendelen. Het Standard- en Premium-abonnement hebben de bovengenoemde functies en maken het mogelijk om maximaal 20 apparaten te beheren met één licentie. Beide abonnementen hebben een gratis proefperiode van 7 dagen en ik hoefde geen creditcardgegevens in te voeren om deze gratis proef te activeren. Ik had toegang tot alle premiumfuncties tijdens de gratis proef, zodat ik de app uit kon testen en kon zien of het programma bij mijn gezin paste.

Probeer Mobicip 7 dagen gratis uit!

4. Norton Family – webfilter op basis van AI (kunstmatige intelligentie) en aanpasbare tools voor schermtijd

NortonFamily

Belangrijkste kenmerken:

 • Uitgebreid webfilter
 • Stel schermtijdlimieten voor alle Android-apparaten in
 • Apps blokkeren om te voorkomen dat kinderen deze kunnen gebruiken

Ik was zeer tevreden met de prestaties van Norton Family toen ik het programma op de apparaten van mijn kinderen testte. Je kunt limieten instellen voor hoeveel tijd ze hun telefoons per dag kunnen gebruiken, ongepaste websites blokkeren en locaties in real time volgen, zodat je precies weet waar je kinderen zijn (werkt alleen in de VS, het VK, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland).

Op het dashboard worden alle gegevens getoond die door de app voor ouderlijk toezicht worden gevolgd. Je kunt vanaf elk apparaat inloggen om alle informatie over de online activiteiten van je kinderen te bekijken. Verder kun je de webfilters en schermtijdlimieten aanpassen, de realtime locaties van kinderen bekijken en zien welke zoekopdrachten via de populairste zoekmachines zijn uitgevoerd.

De functie voor schooltijd is een van mijn favoriete opties. Deze tool is ideaal voor leren op afstand of wanneer kinderen huiswerk moeten maken. Je kunt een lijst aanmaken met websites die je kinderen voor school of huiswerk nodig hebben en alle andere apps blokkeren. Dit zorgt ervoor dat kinderen geen YouTube-video’s kunnen kijken of TikTok kunnen gebruiken, terwijl ze eigenlijk werk voor school zouden moeten doen.

Je kunt Norton Family zelf 100% risicovrij proberen. Ga naar deze verborgen officiële pagina van Norton Family om van een volledig gratis proefperiode met toegang tot alle functies te profiteren (je hoeft geen betalingsgegevens in te voeren). Als de 30 dagen zijn verstreken en je geen abonnement wit afsluiten, kun je gewoon met het gebruik van Norton Family stoppen. Je hoeft geen contact met een medewerker van de klantenservice op te nemen om uit te leggen waarom je niet tevreden bent en een terugbetaling wilt aanvragen. Als de proefperiode voorbij is, wordt je account namelijk automatisch in een beperkte gratis versie omgezet die geen toegang tot geavanceerde functies biedt.

Probeer Norton Family 30 dagen gratis!

5. mSpy: maakt schermafbeeldingen om elke activiteit op Android te controleren

Belangrijkste kenmerken:

 • Keylogger houdt alles bij wat wordt getypt op het Android-apparaat
 • Controleert toonaangevende sociale medianetwerken
 • Ontvang meldingen wanneer specifieke zoekwoorden worden gebruikt

mSpy voor Android is een krachtige controletool die uitgebreide inzichten over smartphone-activiteiten biedt. Ik kon de functies en mogelijkheden van mSpy uittesten en ik was onder de indruk hoe makkelijk ik alles op Android kon controleren en het ‘rooten’ van de telefoon was niet nodig.

mSpy heeft een Screenrecorder die schermafbeeldingen maakt op vaste intervallen en elke keer wanneer een nieuwe website of app wordt geopend. De schermafbeelding wordt vervolgens geüploaded naar het dashboard, samen met de app die geopend was en een tijdstempel. Op deze manier kan ik zien waar mijn kinderen naar kijken, met wie ze chatten en het hele gesprek lezen.

De app heeft ook een keylogger die alles bijhoudt wat wordt getypt, inclusief verwijderde berichten. Door deze keyloggers te bekijken kan ik de zoekgeschiedenis, surfgeschiedenis, uitgaande berichten, opmerkingen en veel meer zien. Deze gegevens worden ook geüploaded naar het dashboard samen met de app die werd gebruikt en een tijdstempel. mSpy controleert ook toonaangevende sociale medianetwerken door extra schermafbeeldingen te maken, zodat ik makkelijk volledige chats en opmerkingen kan bekijken en niet alleen aan de kant van mijn kind.

Een van de uitspringende functies van mSpy is de blokkeringsfunctionaliteit voor apps, waarmee ik specifieke apps kan blokkeren op het Android-apparaat van mijn kind. Ik vond deze functie nuttig om blootstelling aan ongepaste content te blokkeren of overvloedig appgebruik te voorkomen.

Nog een noemenswaardige functie is de zoekwoordtracker, waarmee gebruikers handmatig specifieke woorden kunnen toevoegen waarover ze op de hoogte gesteld willen worden tijdens het typen op de telefoon. Dit maakt proactieve controle mogelijk van potentieel gevoelige of zorgwekkende gesprekken of activiteiten.

Hoewel er geen gratis proefperiode of geld-terug-garantie is, biedt mSpy een korting van 30% op alle drie abonnementen. Gebruik deze korting op het maandabonnement en kijk of mSpy de beste app voor ouderlijk toezicht is voor je behoeften.

Bespaar 30% op mSpy

Omdat Family Link niet goed werkt, heb ik deze populaire app niet aan de lijst toegevoegd. Mijn 12-jarige zoon had al snel een manier gevonden om zijn telefoon te gebruiken terwijl het apparaat vergrendeld had moeten zijn. Verder zijn de grote nadelen dat Family Link geen webfilter en niet echt functies voor toezicht bevat.

In eerste instantie vond ik het een voordeel dat ik kon zien hoeveel tijd mijn kinderen op hun telefoons hadden doorgebracht en hoelang ze specifieke apps hadden gebruikt. Maar ik kwam er al snel achter dat de tijden niet altijd nauwkeurig zijn en in sommige gevallen zelfs helemaal niet kloppen. Verder werd er getoond dat een van mijn kinderen 3 uur lang YouTube had gebruikt, maar ik kon niet controleren welke zoekopdrachten waren uitgevoerd of welke video’s waren bekeken. Omdat YouTube en Family Link allebei producten van Google zijn, had ik verwacht dat deze informatie beschikbaar zou zijn.

Hoe ik de beste apps voor ouderlijk toezicht op Android heb getest en beoordeeld

Ik heb meer dan 50 apps voor ouderlijk toezicht aangeschaft en gedurende een lange periode op de Android-smartphones en -tablets van mijn kinderen getest.

 • Kunnen mijn kinderen deze filters omzeilen: ik heb mijn kinderen gevraagd om hacks of manieren te vinden om de filters te omzeilen. Als ze een manier hadden gevonden, heb ik geprobeerd een oplossing te vinden. Veel programma’s kunnen bijvoorbeeld geen toezicht op Android-apps houden, maar bevatten wel een functie om deze apps volledig te blokkeren. Programma’s die geen oplossing voor de hacks van mijn kinderen konden bieden, heb ik niet op deze lijst geplaatst.
 • Tools voor tijdbeheer: omdat verslaving aan schermtijd echt een probleem is, vond ik het enorm belangrijk om een goede oplossing te vinden. Daarom heb ik mijn kinderen ook gevraagd om te proberen om de telefoon of apps te gebruiken terwijl deze geblokkeerd zouden moeten worden. De apps die ze met een hack konden omzeilen, heb ik niet aan de lijst toegevoegd.
 • Gebruiksgemak: het is belangrijk dat programma’s om toezicht op de Android-apparaten van je kinderen te houden eenvoudig te gebruiken zijn. Daarom heb ik getest of de programma’s gebruiksvriendelijk zijn, zodat iedereen de apps kan installeren om limieten in te stellen. Om deze reden heb ik geen programma’s op de lijst geplaatst die een root op Android-toestellen vereisen om te kunnen werken.
 • Klantenservice: daarnaast heb ik de klantenservice van de providers getest. Ik heb de live chat (indien beschikbaar) gebruikt om te controleren of je vragen door een bot of een medewerker worden beantwoord. Verder heb ik supporttickets ingediend en e-mails gestuurd om te controleren hoelang het duurt om antwoord te krijgen. Ik heb ook gebruik van de geld-terug-garanties gemaakt om te testen of je het volledige bedrag kunt terugkrijgen.

Veelgestelde vragen

Zijn er gratis apps voor ouderlijk toezicht op Android?

Er veel gratis apps die beweren toezicht op Android-apparaten te kunnen houden en je de optie bieden om limieten in te stellen. Toch wil ik je om verschillende redenen afraden om voor een gratis programma te kiezen. De meeste apps die ‘gratis’ worden aangeboden, zijn onderdeel van een marketingstrategie om je te stimuleren om naar een betaalde versie te upgraden. Deze gratis apps bevatten een beperkt aantal functies, maar je moet een betaald abonnement aanschaffen om toezicht op Android-apparaten te kunnen houden.

Als een app volledig gratis is en geen ‘betaald abonnement’ of ‘premiumfuncties’ biedt, is de vraag hoe dit mogelijk is. Hoe genereert het bedrijf bijvoorbeeld inkomsten en wat gebeurt er met de gegevens die via de telefoons van je kinderen worden verzameld?

Als je een app voor ouderlijk toezicht gratis wilt uitproberen, profiteer dan van de geld-terug-garantie van 30 dagen die Qustodio biedt. Nadat je de app een maand gratis gebruikt hebt, zal je genoeg informatie hebben om te bepalen of het programma de aanschaf waard is.

Kan ik vanaf mijn iPhone toezicht op de Android-apparaten van mijn kinderen houden?

Alle aanbevolen apps op deze lijst werken met zowel Android als iPhones. Dit betekent dat je de iPhone-app op je eigen apparaat kunt downloaden, toegang tot het dashboard voor ouders kunt krijgen, de instellingen kunt aanpassen en alle waarschuwingen kunt ontvangen.

Kan ik de Android-apparaten van mijn kinderen monitoren zonder dat ze het weten?

Bij veel apps hangt het af van hoe technisch onderlegd je kinderen zijn als je internetfilters en schermtijdlimieten gebruikt. Deze functies zullen je kinderen direct laten weten dat je ze in de gaten houdt. De enige app voor ouderlijk toezicht met een ‘stille modus’ die ik aanbeveel en uitgetest heb voor Android is mSpy. Je hebt ongeveer 5 minuten toegang tot het apparaat nodig voor de installatie, maar zodra de app zich op de telefoon bevindt heeft de geïnstalleerde software een algemene naam en wordt op de achtergrond uitgevoerd.

Kan ik berichten en sms’jes op de telefoons van mijn kinderen bekijken?

Google heeft het privacybeleid aangepast en apps voor ouderlijk toezicht die sms-berichten kunnen lezen uit de Play Store verwijderd.

Maar sommige providers zoals Qustodio bieden een optie om de app die inkomende en uitgaande sms-berichten kan lezen van de officiële website te downloaden.

Conclusie

Vooral als kinderen vaak een telefoon of tablet gebruiken, is het voor ouders zeer lastig om te weten welke online activiteiten kinderen precies uitvoeren. Daarom zijn apps voor ouderlijk toezicht een onmisbaar hulpmiddel voor alle ouders. Ik heb uitgebreide tests uitgevoerd en uit de resultaten blijkt dat Qustodio voortdurend de beste prestaties biedt.

Je kunt de app via deze link downloaden om van de geld-terug-garantie van 30 dagen te profiteren.

Vond je dit artikel leuk?
Geef een beoordeling!
Ik vond het verschrikkelijk Ik vond het echt niet leuk Het was redelijk Best goed! Ik vond het geweldig!
4.10 Gestemd door 2 gebruikers
Titel
Reactie
Bedankt voor je feedback